Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών ο Ντανιέλ Προντάν

Απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών ο Ντανιέλ Προντάν

Όταν αισθάνθηκε άσχημα ήταν μπροστά στην τηλεόραση

Ο πρώην παίκτης της Εθνικής Ρουμανίας Ντανιέλ Προντάν πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο Βουκουρέστι. Ήταν 44 ετών (γεννημένος 23 Μαρτίου 1972) και ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της εποχής του στην Ρουμανία.

Όταν αισθάνθηκε άσχημα ήταν μπροστά στην τηλεόραση, η σύζυγός του, Λικινία, κάλεσε αμέσως για βοήθεια. Για τρεις ώρες οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στην ζωή, αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο Προντάν αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα του στο Μουντιάλ του 1994 και στο Euro 1996. Αρχισε την καριέρα του στην Ολίμπια Σάτου Μάρε, ομάδα της γενέτειράς του και το 1992 πέρασε στην Στεάουα Βουκουρεστίου (3 χρόνια 121 συμμετοχές). Το 1993 πήγε στην  Ατλέτικο Μαδρίτης και το 1998 μετακινήθηκε στην Ρέιντζερς έναντι 2,2 εκατ. λιρών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε πέντε τίτλους πρωταθλήματος με την Στεάουα και 2 με τη Ρέιντζερς (χωρίς να παίξει ούτε ένα αγώνα), καθώς και πολυάριθμα εθνικά τρόπαια.

Ολοκλήρωσε πρόωρα την διαδρομή του στα γήπεδα, στα 26 του χρόνια, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο (με την Ρέιντζερς), που τον ανάγκασε να αποσυρθεί. Από την Ρέιντζερς επέστρεψε στη Στεάουα ως δανεικός, από εκεί στη Ροκάρ, στη Νασιονάλ, Μεσίνα και το 2002 έκλεισε την καριέρα του στην Νασιονάλ Βουκουρεστίου με 7 συμμετοχές.

«Είναι ένα σοκ για όλο τον κόσμο, είμαι πολύ θλιμμένος, ήμασταν πολύ φίλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βιορέλ Μολντοβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποδόσφαιρο: Δέκα χρόνια χωρίς τον "Καλπάζοντα Συνταγματάρχη" Φέρεντς Πούσκας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports