Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουρές ταλαιπωρίας και άθλια εικόνα στο γραφείο ΟΓΑ του Δήμου Πατρέων

Ουρές ταλαιπωρίας και άθλια εικόνα στο γ...

Κάτι πρέπει να γίνει

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στο γραφείο των ελεγκτών του ΟΓΑ που λειτουργεί ο Δήμος Πατρέων στην οδό Μαιζώνος. Στο συγκεκριμένο γραφείο συνωστίζονται καθημερινά δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι ζητούν να εξυπηρετηθούν με τον υπάλληλο που είναι επιφορτισμένος με το έργο αυτό να μην ξέρει που να πρωτοδώσει απολογία.

Ένας άνθρωπος δίνει «μάχη» με τον χρόνο καθώς πρέπει μέσα σε ένα συγκεκριμένο ωράριο που έχει προσδιοριστεί από τις 8:30 μέχρι τις 11:30 να εξυπηρετήσει δεκάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ και όχι μόνο καθώς οι αρμοδιότητες του γραφείου έχουν επεκταθεί σημαντικά. Οι διαδικασίες μάλιστα που καλούνται να ολοκληρώσουν είναι αρκετά περίπλοκες και χρονοβόρες με αποτέλεσμα η αναμονή των πολιτών να είναι μεγάλη και τελικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν πάνω από 30-40 την ημέρα.

Μάλιστα ο υπάλληλος (αλλάζει καθημερινά) αναγκάζεται να μένει στο γραφείο αρκετή ώρα μετά τις 11:30 καθώς ο κόσμος συσσωρεύεται στο γραφείο και πρέπει να εξυπηρετήσει όποιον έχει φθάσει μέχρι την προκαθορισμένη λήξη του ωραρίου. Πάντως αρκετοί συνταξιούχοι και όχι μόνο που προσέρχονται δεν φθάνουν ποτέ μέχρι τον υπάλληλο με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να επιστρέψουν ξανά και ξανά.

Οι πέντε υπάλληλοι, προσφέρουν αμειβόμενη φυσικά εργασία, καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συμπολιτών από όλη την Καλλικρατική-αχανή Πάτρα. Ανάμεσα στα άλλα αναλαμβάνουν αιτήσεις για το επίδομα υπερήλικα ανασφάλιστου που δεν αφορά μόνο τον ΟΓΑ, το οικογενειακό επίδομα α21 και αυτό εκτός ΟΓΑ κ.α. ενώ από αύριο προστίθεται και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων για πολύτεκνες μητέρες.

Ο φόρτος της εργασίας και η αναμονή όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Όπως κατέδειξε το επιτόπιο ρεπορτάζ του thebest.gr ο χώρος βρίσκεται στο κακό του το χάλι, χωρίς κλιματισμό, με καρέκλες μισοκατεστραμμένες, με παρατημένες κούπες από τις καθαρίστριες κ.α.. Συνολικά είναι ένας χώρος, στην παρούσα του μορφή, ακατάλληλος για να υποδέχεται κόσμο καθώς η κατάσταση πραγματικά μοιάζει τριτοκοσμική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις