Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επίσημη πρεμιέρα τη Δευτέρα για την ελεγχόμενη στάθμευση - Πώς θα λειτουργεί - Τι θα γίνει με τις κλήσεις

Πάτρα: Επίσημη πρεμιέρα τη Δευτέρα για τ...

Επίσημες ανακοινώσεις σήμερα από τον Δήμαρχο Πατρέων

Όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας. Μετά από έναν και πλέον μήνα πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, ο Δήμος Πατρέων είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κανονική λειτουργία του συστήματος, με δικούς του υπαλλήλους και μέσα.

Στόχος του συστήματος είναι η διαχείριση της στάθμευσης, αλλά και η καλλιέργεια νέας κουλτούρας προς τους οδηγούς με στόχο να μην κατεβαίνουν στο κέντρο με τα ΙΧ τους, αλλά να χρησιμοποιούν τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του μέτρου, είναι η Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, καθώς τότε θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια των λεωφορείων από το χώρο στάθμευσης στη λιμενική ζώνη, δίπλα από τον ΝΟΠ, για τη δωρεάν μεταφορά των πολιτών στο κέντρο.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, εντός των επόμενων ημερών.

Μιλώντας στο thebest.gr, στελέχη της δημοτικής Αρχής, ξεκαθάρισαν πάντως ότι, η εφαρμογή του μέτρου δεν πρόκειται να συνδυαστεί με «βροχή» κλήσεων (ύψους 20 ευρώ), αλλά θα εστιαστεί στην ενημέρωση των οδηγών με στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας τους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όσοι αδιαφορούν δεν θα κληθούν να πληρώσουν, ωστόσο το βάρος δεν θα δοθεί στην επίδοση των κλήσεων.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν με νόημα, ότι η εφαρμογή του μέτρου από μόνη της, σίγουρα δεν πρόκειται να λύσει το κυκλοφοριακό εάν δεν συνδυαστεί με άλλα μέτρα, όπως την αναβάθμιση των δημοσίων συγκοινωνιών, τη διάνοιξη της Κανακάρη, κτλ.

Δυτ. Ελλάδα:Δεν έρχονται για ψώνια λόγω έλλειψης πάρκινγ-.Ο Εμπορικός Σύλλογος για την ελεγχόμενη στάθμευση και το κυκλοφοριακό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις