Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Φουριόζος ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα-Άνετα στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Μπάσκετ: Φουριόζος ο Ολυμπιακός στην πρε...

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 99-48(!) του Κολοσσού στο ΣΕΦ

Σαν… τελικό Ευρωλίγκας είδε το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό ο Ολυμπιακός. Με φοβερή διάθεση στην άμυνα και ωραία πράγματα στην επίθεση, οι Πειραιώτες νίκησαν 99-48 και πέρασαν στους «4» του Κυπέλλου.

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου με 99-48 στο ΣΕΦ, παίρνοντας την πρόκριση για τους "4" της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες έπαιξαν το μπάσκετ που ήθελαν.

Πίεσαν στην άμυνα από το ξεκίνημα, ασφάλισαν τα ριμπάουντ, έκλεψαν μπάλες, σκόραραν συνεχώς στον αιφνιδιασμό και "σκότωσαν" τους Ροδίτες στο ανοιχτό γήπεδο, όντας εύστοχοι και από την περιφέρεια (12/28-43%).

Σε ένα ματς που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πλουραλισμό στο σκορ, πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση ήταν ο εξαιρετικός Γκριν με 16 πόντους (5/6δ, 2/3τρ), ο οποίος απέδειξε για ακόμη μία φορά πως μπορεί να δώσει τεράστια επιθετική ώθηση στο παιχνίδι των "ερυθρολεύκων".

Ακολούθησαν οι Μάντζαρης (14π, 3/3δ, 2/4τρ), Πρίντεζης (12π,5/7δ) και Μπιρτς (10π, 5ρ), ενώ ο Σπανούλης ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικός στην δημιουργία μετρώντας 8 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ, έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και στο παιχνίδι του μισού γηπέδου και θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (21/14), ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το τέλος.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (39-28) και πίεσαν στην άμυνα μετρώντας 14 κλεψίματα, αναγκάζοντας τους Ροδίτες να υποπέσουν σε 22 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16, Μπιρτς 10, Τολιόπουλος 5, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 8, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 14, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7.

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Παπαδόπουλος, Λιάπης 2, Ρέντικ 4, Τσούκου 14, Γεωργαλλής, Αγγελάκος 4, Άχονεν 5, Μπέρι 9, Βασιλόπουλος, Παπαδάκης 1, Γουάτσον 6, Χολ 3.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Η Κύμη συμπλήρωσε την οχτάδα του Κυπέλλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports