Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την επέτειο της Απευλευθέρωσης της Πάτρας

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την επέτειο της Α...

Σήμερα η επέτειος

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 4ης Οκτωβρίου για την απελευθέρωση της Πάτρας, ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρωί, της 4ης Οκτωβρίου του 1944, η Πάτρα ξύπνησε υπό τους ήχους τυμπάνων. Οι Πατρινοί έτρεχαν στους δρόμους να υποδεχθούν με δάφνες τους έλληνες και άγγλους απελευθερωτές.

Ήταν η δεύτερη φορά που η πόλη έσπαγε τα δεσμά της 4 του Οκτώβρη. Η πρώτη ήταν στα 1828 όταν πέταγε από πάνω της το ζυγό των οθωμανών.

Η ιστορία της πόλης γενικώς είχε πρωτιές. Ήταν η πρώτη πόλη η Πάτρα την οποία επισκέφθηκαν Ιταλικά βομβαρδιστικά το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σκορπώντας θάνατο και τρόμο. Αλλά και η πρώτη που απελευθερώθηκε.

Σήμερα, 72 χρόνια μετά, το μήνυμα της 4ης Οκτωβρίου παραμένει ακόμη ζωντανό για να μας θυμίζει ότι η Πατρίδα είναι πάνω από όλους και ότι ανήκει στους Έλληνες, σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.

Αυτό είναι το μήνυμα της επετείου για την απελευθέρωση της Πάτρα: Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις