Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Drones: Αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά - Εργαλείο για επαγγελματίες ή παιχνίδι; Τι ισχύει νομικά, που και πώς πετάς

Drones: Αυξάνονται και πληθύνονται καθημ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι τιμές τους πέφτουν, πέφτουν όμως και τα ίδια

Οι τιμές τους πέφτουν καθημερινά, πέφτουν όμως και τα ίδια από τον ουρανό... Ο λόγος για τα drones τα οποία είναι η νέα μόδα στην φωτογραφία και το βίντεο. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Και να τα βλέπεις να ίπτανται, κάνοντας αιώρηση κι ακόμη περισσότερο το οπτικό υλικό που προκύπτει από τις πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και ο υπογράφων είναι κάτοχος ενός επαγγελματικού drone. Κι αυτό αναφέρεται για να αντιληφθεί κανείς πως είναι διαφορετικό να πετάς γνωρίζοντας πώς να το κάνεις και έχοντας εμπειρία χρόνων στον αερομοντελισμό και είναι τελείως διαφορετικό να πατάς το take off κι ό,τι γίνει.

Δύο πράγματα έχουν σημασία. Οπως και στην οδήγηση αυτοκινήτου, ο οδηγός πρέπει να έχει δίπλωμα της σχετικής ικανότητας και ασφάλεια αν κάτι κακό συμβεί, πέρα από τις ικανότητές του, έτσι και στο πιλοτάρισμα αερομοντέλων καλό είναι να διασφαλίζεται η πτητική ικανότητα του χειριστή και κατ' επέκταση η προστασία όσων βρίσκονται.. απο κάτω.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η αναφορά στα προσόντα και τις ασφαλιστικές καλύψεις σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα πρέπει να εκτιμάται ως ένα ακόμη κίνητρο για πεδίο δράσης ασφαλιστικών εταιρειών ή ακόμα και σχολών χειριστών drone.

Όπως και να χει τα εν λόγω τετρακόπτερα διαθέτουν πολλές λειτουργίες ασφάλειας. Ωστόσο και ο χειριστής θα πρέπει να αποφεύγει όσο το δυνατόν την υπερπτήση πάνω από πολίτες κι ακόμη περισσότερο αν αυτοί δεν είναι ενήμεροι.

Επίσης, πριν πετάξει κανείς, τα επαγγελματικά drones παρέχουν τη δυνατότητα να το κάνει σε εξομοιωτή. Οταν έχει φθάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο χειρισμού, τότε μπορεί να κάνει την πρώτη του απογείωση αλλά ακόμη και τότε σε ελεγχόμενο, ανοιχτό περιβάλλον, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη πτώση του drone, με το λιγότερο.. κόστος λόγω υλικών ζημιών.

Εξάλλου σε άλλες χώρες της ευρώπης το νομικό πλαίσιο υποχρεώνει του χειριστές drones να τα ασφαλίζουν για περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος. Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα δεν έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις