Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Μεγάλο ενδιαφέρον των ανέργων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ – Οι πιθανές ημερομηνίες – Πως θα γίνει η μοριοδότηση

Δυτική Ελλάδα: Μεγάλο ενδιαφέρον των ανέ...

Η επιταγή κατάρτισης ανέρχεται από 1155 έως 1355 ευρώ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον χιλιάδων ανέργων από τη Δυτική Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» ή όπως αλλιώς αναφέρεται «voucher». Το σχέδιο της σχετικής πρόσκλησης του προγράμματος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ-ΕΚΤ).

Το πρόγραμμα έχει στόχο έχει να προσελκύσει έως 23.000 ωφελούμενους από όλη τη χώρα ηλικίας 29 – 64 ετών και ήδη όπως πληροφορείται το thebest.gr, εκατοντάδες άνεργοι της Δυτικής Ελλάδας σπεύδουν στους κατά τόπους φορείς υλοποίησης της δράσης για να καταθέσουν τις αιτήσεις με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες του προγράμματος, εκτιμάται ότι η οριστική δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει περί τις 10 Οκτωβρίου, οπότε και θα «ανοίξουν» οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερόμενων ανέργων.

Στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων - βάσει μορίων - και θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των δικαιούχων του «voucher».

Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Όπως έχει γράψει το dikaiologitika.gr, η δράση του προγράμματος «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» περιλαμβάνει:

- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε ειδικότητες κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας

- Πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχειρήσεις

- Υπηρεσίες συμβουλευτικής

- Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της δράσης Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 89.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020.

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 600€ (120 ώρες X 5 €/ώρα, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.000€, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της δράσης, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, ο ωφελούμενος δεν δικαιούται να λάβει το αντίστοιχο εκπαιδευτικό επίδομα ούτε οποιοδήποτε μέρος του.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδομα του καταρτιζομένου, καλύπτονται από την επιταγή κατάρτισης και βαρύνουν τον πάροχο κατάρτισης, ο οποίος υποχρεούται στην εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Σημειώνεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης καταβάλλονται από τον πάροχο κατάρτισης μετά την ολοκλήρωση του θεωρητικού μέρους της κατάρτισης, σύμφωνα με τις ΑΠΔ που έχει υποβάλει στον αρμόδιο φορέα.

Οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης καταβάλλονται από τον πάροχο κατάρτισης μετά την ολοκλήρωση της κάθε φάσης της πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τις ΑΠΔ που έχει υποβάλει στον αρμόδιο φορέα.

Η επιταγή κατάρτισης ανέρχεται από 1155 έως 1355 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι: Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας.

Στην μοριοδότηση παραμένει το όριο των 105 μορίων με αυτή να αναλύεται ως εξής:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις