Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Βαρεμένος: "Μπορεί να είναι κάποιος τόσο πολύ γελοίος ή εκτός από δημοσιογράφος είναι κάτι άλλο;

Γιώργος Βαρεμένος: "Μπορεί να είναι...

Ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε και για την έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο ότι υπέγραψε εντολή έκτακτης επιχορήγησης προς τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η επιχορήγηση, ύψους 2.300.000 ευρώ, θα καλύψει την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς τρίτους.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, για τον σκοπό αυτόν θα καταβληθούν στους δήμους της χώρας συνολικά 326 εκατ. ευρώ για το 2016 και το 2017, εκ των οποίων τα 250 εκατ. ευρώ θα δοθούν έως τον Δεκέμβριο. Οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών τους προς τρίτους όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί έως τις 30 Απριλίου 2016, με βάση τους προϋπολογισμούς που έχουν κατατεθεί και υποβάλλοντας τα σχετικά παραστατικά προς έλεγχο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρεμένος: «πρόκειται για απόφαση που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου. Είναι ένα σεβαστό ποσό, που προσεγγίζει τα 3 εκ. και θα πέσει στην τοπική οικονομία, διότι αφορά και εξόφληση χρεών προς ιδιώτες. Όπως καταλαβαίνετε, αυτά τα χρήματα θα είναι σαν να πέφτει βροχούλα σε ένα άγονο τοπίο, με την έννοια ότι λόγω και της κρίσης υπάρχει μια δυσκολία στη ρευστότητα. Είναι πάρα πολύ καλό το ότι τα χρήματα αυτά θα πέσουν στην τοπική κοινωνία στο βαθμό που είναι δυνατόν να την αναζωογονήσουν. Είναι μια θετική ενέργεια του υπουργού εσωτερικών, του κ. Γιάννη Μπαλάφα».

Για τους «μεταμφιεσμένους» δημοσιογράφους της Νέας Υόρκης είπε μεταξύ άλλων, «Αναρωτιέμαι. Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι κάποιος τόσο πολύ γελοίος ή εκτός από δημοσιογράφος είναι κάτι άλλο. Έχει ξεπεράσει τα όρια, μια εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης, που δεν είναι εκστρατεία δημοσιογράφων όπως καταλαβαίνετε. Λειτουργεί θα έλεγα ως μια ανωμαλία στην πολιτική μας ζωή, τη δηλητηριάζει και μάλιστα σε μια φάση κρίσιμη, προκειμένου να βγούμε από την επιτροπεία, να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία, φαίνεται στο βάθος του τούνελ ένα φως και νομίζω ότι τέτοιου είδους ενέργειες πραγματικά είναι πέρα απ’ τα όρια, πέραν του ότι είναι χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση».

«Όταν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται, ασχέτως αν είναι ένας απλός πολίτης ή ένας καναλάρχης, μπορεί να εξαντλήσει όλα τα βήματα στα σκαλιά της νομιμότητας, να επιδιώξει μέσω των θεσμών ότι θεωρεί ότι του ανήκει ή όταν θεωρεί ότι αδικήθηκε. Αλλά όλο αυτό το πράγμα να επηρεάζει όλη τη πολιτική ζωή, είναι μια ανωμαλία κατά τη γνώμη μου» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση για το πώς θα ένιωθε αν βρισκόταν στη θέση των εργαζομένων των ΜΜΕ που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και το ποια θα ήταν τα επόμενα βήματά του, ο κ. Βαρεμένος τόνισε, «Η ψυχοσύνθεσή μου, αν δούλευα σε ένα τέτοιο μέσο, φυσικά και θα ήταν άσχημη και φυσικά έρχομαι στη θέση ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν με οποιοδήποτε τρόπο τη δουλειά τους.

Εγώ όμως έχω πει, στα πλαίσια μιας θετικής συμβολής στο διάλογο, ότι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα στα πλαίσια της συγκεκριμένης αγοράς, η οποία έχει καταρρεύσει από τότε που μπήκαμε στην κρίση και συνακόλουθα η δημοσιογραφική αγορά. Θα έλεγα λοιπόν, ότι υπάρχουν δυνατότητες για κάθε είδους συνεργασία, για συμπράξεις στο χώρο ούτως ώστε και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά αν είναι δυνατόν ακόμα και να αυξηθούν, διότι όπως αποδείχτηκε απ’ τη διαδικασία των αδειών, σε κάποιους ανθρώπους υπάρχουν αρκετά χρήματα, τα οποία απ’ ότι βλέπω είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν. Άρα λοιπόν, υπάρχουν οι δυνατότητες αυτές που θα προωθήσουν τις θέσεις εργασίας και εν πάση περιπτώσει, μέσα από το διάλογο ο καθένας μπορεί να συμβάλλει θετικά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις