Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις τεράστιες καταστροφές που προξένησε σε ποιμνιοστάσια και σε αγροτικούς δρόμους στις Πόρτες ο ανεμοστρόβιλος

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις τεράστιες καταστροφές...

Στέγες από ποιμνιοστάσια έφυγαν από τον αέρα ενώ ξεριζώθηκαν και αιωνόβια δέντρα

Ολόκληρα ποιμνιοστάσια στην κυριολεξία καθώς κι οι τροφές που είχαν αποθηκεύσει οι κτηνοτρόφοι για τη νέα χειμερινή περίοδο που είναι προ των πυλών, στην τοπική Κοινότητα Πόρτες, στην Δυτική Αχαΐα,  καταστράφηκαν από τον πρωτοφανή σε ένταση ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή της Πάτρας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας, τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Δέκα λεπτά, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι κάτοικοι του χωριού, στάθηκαν αρκετά ώστε να καταστραφούν και να εξαφανιστούν ολόκληρες περιουσίες και πολλές στέγες ποιμνιοστασίων.

Επιπλέον το αγροτικό δίκτυο στην περιοχή, από την καταρρακτώδη βροχή και την δύναμη της ανεμοθύελλας, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους   Αθανάσιο Ραυτακόπουλο & Χρήστο Σκάγια καθώς και τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Βασίλειο Γεωργακόπουλο και το μέλος του τοπικού συμβουλίου  Παναγιώτη Δριμάλα, επισκέφθηκαν και έκαναν αυτοψία στην πληγείσα περιοχή Πόρτες ενώ ακολούθησε μία πρώτη καταγραφή των ζημιών.

Ευτυχώς ο δυνατός αυτός ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή, ήταν τα ξημερώματα και δεν κράτησε πολλή ώρα, διότι σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως να είχαμε θρηνήσει θύματα. Να προσθέσουμε πως ο ανεμοστρόβιλος που συνοδεύτηκε και από καταρρακτώδη βροχή, ισοπέδωσε σχεδόν ότι έβρισκε μπροστά του, κι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ξερίζωσε και αιωνόβια δέντρα ενώ εξαφάνισε και στέγες κτιρίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις