Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μεγάλα ονόματα στη λίστα των «ντοπέ» αθλητών;

Μεγάλα ονόματα στη λίστα των «ντοπέ» αθλητών;

Όπως δημοσιοποίησαν οι «χάκερ»

Κορυφαία ονόματα του αθλητισμού, που έλαβαν μέρος στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυτών που φέρονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Έτσι έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα των χάκερ που έχει υποκλέψει από την WADA τους ιατρικούς φακέλους τους.

Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης, Μο Φάρα, ο Ισπανός τενίστας, Ράφα Ναδάλ και ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο τουρνουά γκολφ, Τζάστιν Ρόουζ είναι μεταξύ των αθλητών που στοχοποιήθηκαν σήμερα στην τελευταία λίστα που διέρρευσε με τους ιατρικούς φακέλους, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA).

Ο Μο Φάρα έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής που κατακτά χρυσά μετάλλια στα 5.000 και 10.000 μέτρα των Αγώνων του Ρίο, ενώ ο συμπατριώτης του Τζάστιν Ρόουζ, πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο γκολ για 112 χρόνια.

Ο πόλεμος της WADA με τους Ρώσους χάκερς, που έχουν υποκλέψει τους ιατρικούς φακέλους αθλητών συνεχίστηκε σήμερα με την δημοσιοποίηση νέων ονομάτων, που φέρονται να έχουν κάνει χρήση αναβολικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο 14 φορές νικητής τουρνουά grand slam, Ράφα Ναδάλ, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό με τον Μαρκ Λόπεθ.

Επίσης ήταν ο νικητής του ατομικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αλλά έχασε τη διοργάνωση του 2012 λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Η WADA ισχυρίζεται ότι οι χάκερ, που αποκαλούνται ως "APT28" και "Fancy Bears", απόκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης του Οργανισμού, διαμέσου ενός λογαριασμού που δημιούργησε η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα έγγραφα που σχετίζονται με τον Φάρα και δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα fancybear.net, δείχνουν ότι ο δρομέας των μεγάλων αποστάσεων δεν ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή στη διάρκεια των Αγώνων του Ρίο.

Του χορηγείτο ειδική φαρμακευτική αγωγή σε περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο, μεταξή της 3ης και 5ης Ιουλίου του 2014, όταν είχε καταρρεύσει μετά από αγώνα προπόνησης.

Κι άλλα μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων της Φρανσίν Νιγιονσάμπα (Μπουρούντι), του Βρετανού ποδηλάτη, Κάλουμ Σκίνερ και της χρυσής κωπηλάτριας, Έλεν Γκλόβερ, βρίσκονται στη λίστα των χάκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικός ο Μο Φάρα – Έπεσε, σηκώθηκε και πήρε χρυσό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports