Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Μέριμνα» στη συνάντηση των συνεργαζόμενων Φορέων- Μελών του EASPD στην Ελλάδα - ΦΩΤΟ

Η «Μέριμνα» στη συνάντηση των συνεργαζόμ...

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Αντιπροσωπεία επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “Η ΜΕΡΙΜΝΑ” συμμετείχε στην συνάντηση μελών EASPD (European Association of Service providers for Persons with Disabilities). H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλοθέης-Ψυχικού, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Το Κέντρο εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια κα Παναγιώτα Τόγια και την Προϊσταμένη Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας - Ψυχολόγο, κα Λουκία Μαρκάτου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποτυπώθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στον τομέα της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και οι διαπιστώσεις θα περιληφθούν στην ετήσια έκθεση που θα υποβάλλει το δίκτυο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, η συνάντηση είχε χαρακτήρα αλληλογνωριμίας με το δίκτυο και προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του, καθώς συζητήθηκαν και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής υποψήφιων μελών στην EASPD.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Παρόχων Υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία (EASPD)είναι ένα πανευρωπαϊκό μη κερδοσκοπικό δίκτυο , που ιδρύθηκε το 1996, και λειτουργεί ως ‘’ομπρέλα’’  για πάνω από 11.000 κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες ατόμων με αναπηρίες.

Το  EASPD υποστηρίζει υπηρεσίες που σχετίζονται με την αναπηρία,  την εκπαίδευση, την απασχόληση και την εξατομικευμένη υποστήριξη, σύμφωνα με τις αρχές της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, με αναμενόμενα οφέλη όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρίες αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της. Η ΜΕΡΙΜΝΑ συμμετέχει στο EASPD από τα μέσα του 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις