Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολλοί πιστοί σπεύδουν από το πρωί στο ναό Παντανάσσης Πατρών που πανηγυρίζει

Πολλοί πιστοί σπεύδουν από το πρωί στο ν...

Η έξοδος της εικόνας της Παντάνασσας έγινε στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης

Ο ιερός ναός Παντανάσσης με την μεγάλη ιστορία που μάλιστα από το 1986 θεωρείται με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και ως μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού κάλλους και σημασίας, πανηγυρίζει αυτές τις μέρες τιμώντας το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, όταν και μεταφέρθηκε λιτανευτικά η εικόνα της Χρυσοπαντάνασσας από τον θρόνο της, σε θέση έξω από τον ιερό ναό προκειμένου να ξεκινήσει το προσκύνημα από τους πιστούς. Ήδη η προσέλευση πιστών από κάθε γωνιά της Πάτρας και άλλες περιοχές είναι μεγάλη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά τον αποψινό πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, θ’ ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ηγούμενος της ιεράς μονής των Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι.

Ο Μητροπολίτης Πατρών θα χοροστατήσει και το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2016 στην Θεία λειτουργία όπου και θα μιλήσει προς τους πιστούς ενώ το απόγευμα στις 18.30 στον εσπερινό θα έρθει και θα λειτουργήσει από το ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, ο προιστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Φέτος ο εορτασμός επέστρεψε κανονικά στον κυρίως ναό της Παντάνασσας μιας και όπως γνωρίζουμε το προηγούμενο διάστημα επιτελούνταν οι εργασίες ανακατασκευής μετά τον σεισμό του 2008 που είχε προξενήσει σοβαρά προβλήματα στην Παντάνασσα. Ο ναός αποκαταστάθηκε μέσω κονδυλίου του προγράμματος ΕΣΠΑ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.  Ωστόσο πριν γίνει αυτό η εκκλησία είχε λάβει δάνειο για τις αρχικές στερεωτικές εργασίες που είχαν γίνει, το οποίο συνεχίζει να «γονατίζει» οικονομικά το ναό, έναν από τους παλαιότερους της Πάτρας και πιο επιβλητικούς.

Πλήθος πιστών λοιπόν θα περάσει αυτές τις μέρες από την Παντάνασσα για να προσκυνήσει την θαυματουργή χάρη της Παναγίας. Θα πάνε ν’ ανάψουν το κερί ή τη λαμπάδα τους, να ζητήσουν την βοήθεια της Παναγίας και να πάρουν τον άρτο και το ύψωμα τους.

Τον ανθοστολισμό της εκκλησίας ανέλαβε το ανθοπωλείο της Αθηνάς Ακτύπη ενώ από τη Δευτέρα είχε ξεκινήσει η προετοιμασία του εορτασμού, με τον καθαρισμό του ιερού ναού, την τοποθέτηση σημαιών γύρω από την εκκλησία, κ.α.

Το γενικό πρόσταγμα του εορτασμού έχει ο προιστάμενος της Παντάνασσας, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Ο εορτασμός θα συνεχιστεί την Παρασκευή 9/9 με την πρωινή Θεία λειτουργία όπου θα έρθει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς από το ναό της Αγίας Σοφίας.

*Η φωτ. είναι αρχείου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις