Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Πώς "χτυπάνε" οι απατεώνες- Οι ελιές από τη Λακωνία, το Πανεπιστήμιο της εγγονής και το χαλασμένο αυτοκίνητο

Δυτική Ελλάδα: Πώς "χτυπάνε" ο...

Τα σενάρια των τελευταίων κρουσμάτων

Τα σενάρια μετά τα πολυπαιγμένα δήθεν θανατηφόρα τροχαία και οι οφειλές σε εφορία, αλλάζουν, αλλά βασικός στόχος παραμένουν οι ηλικιωμένοι. Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί εκ νέου περιστατικά στη Δυτική Ελλάδα. Σε Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία.Όπως έχει γράψει από χθες το thebest.gr, τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων δεν τελειώνουν, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις για προσοχή της ΕΛ.ΑΣ και την ενημέρωση από τα ΜΜΕ.

Το νέο περιστατικό είχε θύμα έναν 72χρονο στο Αγρίνιο, ο οποίος πείστηκε από δύο άτομα να τους καταβάλει συνολικά 18.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δύο άνδρες τον έπεισαν να τους καταβάλει μέσω internet banking χρήματα για αγορά ελιών.Στον ένα που εμφανίστηκε ως ο πωλητής του κατέβαλε 17.800 ευρώ για να αγόρασε 20 τόνους ελιές και στον δεύτερο 1000 ευρώ, καθώς εμφανίστηκε ως ο μεταφορέας.

Η αστυνομία κάνει έρευνα για την ταυτοποίηση κι εντοπισμό των δραστών.

Κι άλλη απάτη σε ηλικιωμένο!Οι ελιές θα έρχονταν από τη Λακωνία στο Αγρίνιο- Τους κατέθεσε 18.800 ευρώ

Προχθές στη Ναύπακτο, επίσης ένας ηλικιωμένος έπεσε θύμα επιτήδειων, οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ

Τρεις δράστες από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, πλησίασαν τον ηλικιωμένο και προφασιζόμενοι μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου τους, μπήκαν στο σπίτι και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ!

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη:

«Συνελήφθησαν χθες (28-08-2016) το απόγευμα, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21, 19 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, επικαλούμενοι μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου τους, εισήλθαν σε οικία 83χρονου ημεδαπού στη Ναύπακτο και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Έπειτα, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημα για το οποίο είχαν επικαλεστεί τη μηχανική βλάβη και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα, ενεργήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, οι οποίοι σε μικρό χρονικό διάστημα εντόπισαν τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την νέα εξαπάτηση ηλικιωμένου στην Ναύπακτο

Νέα εξαπάτηση ηλικιωμένου στη Ναύπακτο-Προφασίστηκαν βλάβη στο αυτοκίνητο

Στην Πάτρα , μια ακόμα περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης σημειώθηκε το πρωί της Πεμπτης 18 Αυγούστου στην Πάτρα. Ήταν 8.30 το πρωί. Μια 79χρονη γυναίκα περπατούσε κοντά στη Βορείου Ηπείρου όταν την πλησίασαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι επέβαιναν σε μικρό αυτοκίνητο. Την πλησίασε η γυναίκα και την έπεισε να τους οδηγήσει σπίτι της προκειμένου να τους δώσει 1500 ευρώ , προκειμένου όπως της είπαν η εγγονή της να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο.

Η γυναίκα τα έδωσε.Το συμβάν έγινε γύρω στις 9 το πρωί.

Λίγο νωρίτερα στη Ναύπακτο , στις 8.30 σημειώθηκε άλλη μια απάτα απο ένα δίδυμο άνδρα και γυναίκας.Πλησίασαν έναν 90χρονο και του είπαν ότι χρειάζεται να τουε δώσει χρήματα, δήθεν για παράβολα που χρειάζεται η κόρη του.Ο άνδρας τους έδωσε 120 ευρώ.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις.

Νέα απάτη σε ηλικιωμένη στην Πάτρα- Εδωσε 1.500 ευρώ ... - Thebest.gr

Δυτική Ελλάδα: Πάει η απάτη "σύννεφο" - Οδηγίες από την ... - Thebest.gr

Νέα τηλεφωνική απάτη στο Μεσολογγίου– «Μαϊμού ... - Thebest.gr

Πάτρα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένων - «Ο γιος σου ... - Thebest.gr

Πάτρα: Νέα μέθοδος απάτης-Είπαν στη γιαγιά ότι η ... - Thebest.gr

Αγρίνιο: Ημερίδα με θέμα "Ενημέρωση των ηλικιωμένων ... - Thebest.gr

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις