Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε ποιος είναι ο Βαντερλέι ντε Λίμα που άναψε την Φλόγα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε ποιος είναι ο Β...

Ήταν ο μεγάλος άτυχος της Αθήνας

Απο τη στιγμή που ο Πελέ δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την πρόσκληση να ανάψει την ολυμπιακή φλόγα στο Μαρακανά, παρέμενε μυστήριο ως την τελευταία στιγμή ποιος θα ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Τελικά ήταν ο Βαντερλέι ντε Λίμα.

Ένας σπουδαίος αθλητής του μαραθωνίου, ο οποίος στην Αθήνα το 2004 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά κανονικά έπρεπε να κερδίσει το χρυσό. Δεν τα κατάφερε, όμως γιατί έπεσε θύμα ενός τρελού!

Ο Βαντερλέι ντε Λίμα είχε τρέξει πολύ καλά την κλασική διαδρομή και 6 χλμ. πριν από το τέλος προπερευόταν. Κάπου εκεί στους Αμπελοκήπους, όμως, ένας περίεργος τύπος με σκοτσέζικο κιλτ και πράσινο μπερέ ξέφυγε από το κοινό, που στεκόταν στην άκρη του δρόμου, έπεσε πάνω του και τον έσπρωξε! Ο Βραζιλιάνος έχασε την ισοσρροπία του και το ρυθμό του τόσο, όσο χρειαζόταν για να δώσει τη δυνατότητα στον Ιταλό Μπαλντίνι και τον Αμερικανό Κεφλεζίγκι να τον προσπεράσουν. Αυτός κατάφερε να τερματίσει τρίτος και να ανέβει στο βάθρο, αλλά... τι να το κάνεις;

Ποιος ήταν όμως ο τρελός; Ένας Ιρλανδός ονόματι Κορνέλιους «Νιλ» Χόραν, πρώην ιερέας, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά είχε εισβάλει στην πίστα του Σίλβερστόουν στην Αγγλία και είχε διακόψει το γκραν πρι της Φόρμουλα 1. Κρατούσε ένα πλακάτ, που προανήγγειλε τη... Δευτέρα Παρουσία και δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά ένας τρελός για δέσιμο.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν υποστήριξαν επίσης ότι ήταν τύφλα στο μεθύσι, αλλά τη ζημιά του στον Βαντερλέι ντε Λίμα την είχε κάνει. «Αν δεν ήταν αυτός ο τρελός, θα είχα κερδίσει σίγουρα το χρυσό. Μέχρι εκείνο το σημείο ένιωθα πως ήμουν ασταμάτητος», δήλωσε μετά.

Ο Βραζιλιάνος αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στο Καλλιμάρμαρο από το κοινό, που είχε δει στις γιγαντοοθόνες το πάθημά του, ενώ η ΔΟΕ αποφάσισε να του απονείμει το μετάλλιο Πιερ ντε Κουμπερτέν για να τον παρηγορήσει...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports