Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρίλερ με τα δυο φουσκωτά των Τούρκων κομάντο που συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν – Και δεύτερη διάψευση περί της τουρκικής ακτοφυλακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Θρίλερ με τα δυο φουσκωτά των Τούρκων κο...

Συναγερμός σε Ρόδο και Σύμη

21.47: Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

21.12: Δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο, τονίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύδοντας δημοσίευμα στον ιστότοπο της Χουριέτ, στο οποίο η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHΑ, κάνει λόγο για επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

20.57: Πηγές ΓΕΑ: Τα δύο F-16 πραγματοποίησαν περιπολίες από την τουρκική πλευρά και προσγειώθηκαν στη βάση του Νταλαμάν

 

20.27: Η Αθήνα διαψεύδει την ύπαρξη δυο φουσκωτών σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στα οποία επιβαίνουν Τούρκοι κομάντο οι οποίοι φέρονται να είχαν συμμετάσχει σε επιχείρηση εκτέλεσης του Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ωστόσο, τα τουρκικά ΜΜΕ  επιμένουν ότι οι κομάντο βρίσκονται σε ελληνικά νερά. Την είδηση μεταδίδουν και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Το Reuters μεταδίδει ότι υπήρξε απογείωση τουρκικών F16 για αναζήτηση αγνοούμενων σκαφών σε ελληνικά χωρικά ύδατα

 

20.11: Τουρκικά μαχητικά προσπαθούν να σταματήσουν δύο σκάφη που κατευθύνονταν για τα ελληνικά ύδατα μετά από πραξικόπημα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο AFP.

Οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Μαρμαρίδα που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος η οποία εκδηλώθηκε στην Τουρκία.  Στην σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες,  κινούνται τουρκικά φουσκωτά, τα οποία κάνουν κινήσεις προς τα ελληνικά νησιά κυρίως τη Σύμη και προς την πλευρά της Ρόδου. Το γεγονός έχει σημάνει γενικευμένο συναγερμό στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.


ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δύο τουρκικά φουσκωτά, στα οποία δεν αποκλείεται να επιβαίνουν και πραξικοπηματίες, με τα φουσκωτά να κινούνται προς τη Σύμη. Ωστόσο το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι τουρκικά φουσκωτά πλησιάζουν στη Σύμη.

Η πληροφορία αυτή προκάλεσε συναγερμό στο ΓΕΕΘΑ όπου ήδη βρίσκονται σε έκτακτη σύσκεψη τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή στη φρεγάτα Βότση να βρίσκεται στο σημείο και να περιπολεί.

Επίσης, στο σημείο βρέθηκαν και διεξάγουν έρευνες δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις των καταδρομέων.

Όλες αυτές οι δυνάμεις μαζί με το Λιμενικό έχουν στήσει κυριολεκτικά μία αλυσίδα έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν να περάσει τα ελληνικά σύνορα προς τα ελληνικά νησιά.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα τουρκικά παράλια, όπως η Κως, η Χίος και η Σάμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις