Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουρκία: 265 οι νεκροί από την απόπειρα πραξικοπήματος – Συνελήφθησαν 2.745 δικαστές και εισαγγελείς – Στους δρόμους οι Τούρκοι - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τουρκία: 265 οι νεκροί από την απόπειρα ...

Καρε καρέ οι εξελίξεις

23.13: Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ανήλθε σε 265 νεκρούς, γνωστοποίησε Τούρκος αξιωματούχος.

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν την κράτηση 2.745 δικαστών και εισαγγελέων μετά την απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

22.58: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέτυχε το Σάββατο να καταδικάσει ομόφωνα τη βία κι αναταραχή στην Τουρκία, αφού η Αίγυπτος διαφώνησε με την ανακοίνωση που επρόκειτο να εκδοθεί η οποία καλούσε όλες τις πλευρές να «σεβαστούν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας», γνωστοποίησαν διπλωμάτες.

Διπλωμάτες, οι οποίοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστούν, είπαν ότι η Αίγυπτος έθεσε ως επιχείρημα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να καθορίζει εάν μια κυβέρνηση έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες.

22.48: Τούρκοι ισλαμιστές και εθνικιστές κάνουν επιθέσεις σε αριστερούς, Κούρδους και αλεβίτες στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το βίντεο:

21.19: Ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του, στην Κωνσταντινούπολη, που φώναζαν υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής στους επίδοξους πραξικοπηματίες, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι τέτοιου είδους αιτήματα ενδεχομένως να συζητηθούν στην Εθνοσυνέλευση.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για την προδοσία τους», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε χαμογελαστός και ήρεμος, και επισήμανε ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης διαπράχθηκε από μια μειονότητα στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και τώρα «θα υπάρξει κάθαρση».

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι της "παράλληλης δομής". Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων» υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετουλά Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι υποδαύλισε το πραξικόπημα όπως και άλλες απόπειρες ανατροπής του.

 

 

21.48: Αποστάσεις από την απόπειρα πραξικοπήματος έλαβε ο ιεροκήρυκας Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο «έδειξε» ως υποκινητή των γεγονότων στην Τουρκία ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο Γκιουλέν υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία δεν εγκαθιδρύεται μέσω στρατιωτικής δράσης. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η απόπειρα ανατροπής ενδέχεται να είχε σκηνοθετηθεί.

20.58: Αναφορές λένε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν λάβει την τελευταία βάση που κατέχονται από πραξικόπημα στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, Καζάν.

20.46: Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην Άγκυρα, ότι τίποτα δεν έχει προς το παρόν λήξει και προέτρεψε τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να παραμείνουν στους δρόμους.

20.34: Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον Φετχουλάχ Γκιουλέν τον οποίο χαρακτήρισε ως τρομοκράτη, αφού τον έχει κατονομάσει ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

«Ό,τι μας ζητήσατε το κάναμε» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος προς τις ΗΠΑ.

20.30: Στην Κωνσταντινούπολη παραμένει ο Ερντογάν. Αυτή την ώρα η τουρκική τηλεόραση δείχνει ζωντανά δηλώσεις του.

 

20.13: Χιλιάδες υποστηρικτές του Ερντογάν, βρίσκονται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης διαδηλώνοντας υπέρ του προέδρου της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για τη σύλληψη και του διοικητή της Γ’ Στρατιάς του τουρκικού στρατού.

"Ο στρατηγός Ερντάλ Οζτούρκ, διοικητής της Γ' Στρατιάς, συνελήφθη" γνωστοποίησε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

 

20.01: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ δήλωσε από την Άγκυρα ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ότι η απειλή του πραξικοπήματος έχει πλήρως εξαλειφθεί.

Ο ίδιος τόνισε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα αποφεύχθηκε, ότι καμία περιοχή δεν βρίσκεται εκτός ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων, ωστόσο χρειάζεται η χώρα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Κάλεσε, δε, τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να βγουν και πάλι στους δρόμους.

19.20: Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας Αλπαρσλάν Αλτάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, μετέδωσε το CNN Turk.

Επίσης, συνελήφθη ο διοικητής της Β' Στρατιάς στρατηγός Αντέμ Χουντουντί, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της νομικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία εναντίον των επίδοξων πραξικοπηματιών.

Έτσι, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 35 ανώτατοι αξιωματικοί από το στρατό, την αεροπορία και το ναυτικό. Συνολικά, έχουν συλληφθεί από το πρωί πάνω από 2.800 στρατιωτικοί, αλλά ο συνεχώς αυξάνεται συνεχώς.

 

 

19.06: Σε μια κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, τα τέσσερα κόμματα, από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) που ίδρυσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έως και το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υπογράμμισαν ότι η κοινή τους αυτή στάση είναι πολύτιμη για την προάσπιση της δημοκρατίας στην Τουρκία. Η ανακοίνωση αναγνώστηκε ενώπιον των βουλευτών από τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

 

19.00: Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει την απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, εκτιμώντας παράλληλα ότι το πραξικόπημα δεν σχεδιάστηκε ούτε εκτελέστηκε καλά.

«Όταν προετοιμάζετε ένα πραξικόπημα, στην πραγματικότητα δεν το διαφημίζετε στους εταίρους σας στο ΝΑΤΟ» απάντησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, σε δημοσιογράφους που του έθεσαν το ερώτημα πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αιφνιδιάστηκαν από τις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία.

«Όλος ο πλανήτης αιφνιδιάστηκε, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων πολιτών» σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός.

«Πρέπει να πω» πρόσθεσε ο ίδιος ότι το πραξικόπημα «δεν φαίνεται πραγματικά να είχε ούτε σχεδιαστεί καλά ούτε εκτελεστεί».

Ο Τζον Κέρι επισήμανε την «πλήρη» υποστήριξη των ΗΠΑ στην «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση της Τουρκίας μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 265 άνθρωποι.

 

18.32: Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) καταδίκασε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, την απόπειρα πραξικοπήματος από μέρος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας ότι η ήττα των πραξικοπηματιών είχε ως αποτέλεσμα να έλθουν πιο κοντά τα πολιτικά κόμματα της χώρας με στόχο να βρεθεί κοινό έδαφος για τη βελτίωση της Δημοκρατίας.

 

18.26: Την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία καταδίκασε η Άγγελα Μέρκελ

 

18.13: Στην άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέσω των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση.

 

18.10: Στην τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος, ανακοίνωσε σήμερα το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στα Άδανα (νότια Τουρκία) για τη βάση αυτή που χρησιμοποιείται από τον διεθνή συνασπισμό για τις επιχειρήσεις του εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

"Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τις μετακινήσεις προς και από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ" ανέφερε το προξενείο στην ιστοσελίδα του. "Επίσης έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα".

Ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την αποτυχία μιας απόπειρας πραξικοπήματος από στασιαστές στρατιωτικούς, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 265 ανθρώπων. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους υποστηρικτές του να παραμείνουν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο "νέο ξέσπασμα" βίας έπειτα από μία νύχτα όπου επικρατούσε πολύ μεγάλη σύγχυση στην Τουρκία.

Το κλείσιμο της βάσης μοιάζει να απαντά σε μια ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση της από τους στασιαστές που επιχείρησαν το πραξικόπημα.

Εκτός από τις αποστολές του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, η τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται και από το ΝΑΤΟ. Τουρκικά, αμερικανικά, βρετανικά και γερμανικά μαχητικά έχουν αναπτυχθεί στη βάση καθώς και σαουδαραβικά F-16.

18:04: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που στοχοθέτησαν την χθεσινή νύχτα το κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Εθνοσυνέλευση.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι σήμερα είναι η ημέρα που όλα τα πολιτικά κόμματα είπαν όχι στο πραξικόπημα. Η συνεργασία στους κόλπους του κοινοβουλίου θα σημάνει μια νέα αρχή.

17.50: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα έχει σήμερα συνάντηση με τους συμβούλους του στους τομείς της εθνικής ασφαλείας και της εξωτερικής πολιτικής με τους οποίους θα συζητήσει την κατάσταση στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

17.38: Στη σύλληψη 10 μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας προχώρησαν το Σάββατο οι τουρκικές αρχές, μετά την αποτυχημένη απόπειρας πραξικοπήματος ομάδας στρατιωτικών.

Παράλληλα, οι αρχές διεξάγουν έρευνα για 140 μέλη του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μετέδωσε το δίκτυο NTV.

Ο Ερντογάν «ξηλώνει» χιλιάδες στρατιωτικούς και δικαστές – Στους δρόμους οι οπαδοί του

 

17.17: Ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Όπως μεταδίδει η «Daily Sabah», 1.000 άτομα ψάλλουν έξω από το κτίριο.

16.55: Ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 τον Νοέμβριο του 2014 εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti από την Άγκυρα, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Άγκυρας Γκιολίχ Γκιοκτσέκ CNN Turk.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις, ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία.

16.39: Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, από την οποία ξεκινούν τις επιδρομές τους κατά του ΙSIS μαχητικά της συμμαχίας υπό τις HPA, σφραγίστηκε και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε, μεταδίδει το CNN Türk. Την είδηση μετέδωσε πριν από λίγο και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, η οποία έκανε λόγο για συλλήψεις πιλότων.

15.23 Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μαζικά μήνυμα κειμένου σε τουρκικά κινητά τηλέφωνα σήμερα καλώντας τους Τούρκους να "υπερασπιστούν" τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Το μήνυμα με προέλευση "RT ERDOGAN" το οποίο υπογράφει με το πλήρες όνομά του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί επίσης τον λαό να κατέβει στους δρόμους εναντίον μιας "μικρής ομάδας στρατιωτικών.

Στο  μεταξύ όλα δειχνουν οτι λήγει και το θρίλερ με τη φρεγάτα, με την παράδοση των πραξικοπηματιών.

14.48 Μια ομάδα Τούρκων που αντιτίθεται στην κυβέρνηση κατέλαβε μία φρεγάτα στην τουρκική ναυτική βάση Γκολτζούκ και ο επικεφαλής του τουρκικού στόλου κρατείται όμηρος, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη ελληνική στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

 

13.11 Σε μηχανική βλάβη αποδόθηκε αρχικά η έκτακτη προσγείωση τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη. Οι 8 επιβαίνοντες είναι πραξικοπηματίες. Σηκώθηκαν ελληνικά F-16, στο σημείο έσπευσε η ΕΛ.ΑΣ., κρατούνται όλοι οι Τούρκοι

13.07 Σε 265 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκιά στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος. 161 είναι πολίτες και 104 πραξικοπηματίες. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.000 συλλήψεις.

12.31: Η aegean ακύρωσε προγραμματισμένες πτήσεις προς την Κωνσταντινούπολη

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου η χθεσινή για τους Πατρινούς που ζούν στην Κωνσταντινούπολη-ΔΕΙΤΕ τι λένε οι ίδιοι για τα γεγονότα

11.17 Με μήνυμά της στο Twitter, η τουρκική προεδρία υποστηρίζει πως νέα απόπειρα πραξικοπήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και καλεί τους Τούρκους να παραμείνουν στους δρόμους.

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των γονέων των μαθητών που αγωνίζονται το Παγκόσμιο της Τραπεζούντας-Ολονύχτια ανησυχία μετά το πραξικόπημα

11.14 Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία  δήλωσε πως συνελήφθησαν 1563 στρατιωτικοί. Όπως ανέφέρε η πλειοψηφία των αξιωματικών αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το πραξικόπημα. Σημείωσε πως η πολιτική ηγεσία του τόπου συνεργάστηκε άψογα με την ηγεσία του στρατού και εμπόδισαν αυτή την απόπειρα.

«Ο λαός μας βγήκε στους δρόμους και στάθηκαν μπροστά στα τανκς και προστάτεψαν τη δημοκρατία».

Πολίτες στην Τουρκία ισχυρίζονται ότι σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά τη  λήξη του πραξικοπήματος, έλαβαν ένα μήνυμα στο κινητό τους από τις  αρχές, στο οποίο τους παρακινούσαν να βγουν στους δρόμους.

Στο μεταξύ κλειστή παραμένει για την ώρα η έξοδος της Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου με την Ελλάδα. Επιχειρηματίες και ταξιδιώτες περιμένουν την άρση της απαγόρευσης για να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τη γείτονα.

9. 53 Η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει στην Τουρκία, το Σάββατο 16 Ιουλίου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ενός μέρους του στρατού, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν ανέκτησε τον έλεγχο. Οι πραξικοπηματίες ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι πήραν τα ηνία της εξουσίας στην Τουρκία. Συγκρούσεις και διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές μεγάλες πόλεις. 44 άτομα βρήκαν τον θάνατο στην Αγκυρα.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μετά από πολλές ώρες αβεβαιότητας, το αεροπλάνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε τελικά στην Κωνσταντινούπολη, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε δεκτός από μεγάλο πλήθος στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Τουρκία: Απόπειρα Εξαγωγής Συμπερασμάτων

Ο Ερντογάν κατήγγειλε «προδοσία» από πραξικοπηματίες τους οποίους συνέδεσε με τον αιώνιο αντίπαλό του Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ιμάμη που βρίσκεται εξόριστος εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

Ο Συνταγματάρχης που ο Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνο για το πραξικόπημα

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό συνολικά από την χθεσινή νύχτα υπάρχουν 1000 τραυματίες. 800 νοσηλεύονται στην Άγκυρα και 200 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Celalettin Lekesiz δήλωσε στο AP ότι 16 πραξικοπηματίες έχουν σκοτωθεί.

Τα ξημερώματα απελευθερώθηκε ο Τούρκος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού ο οποίος κρατούνταν όμηρος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ. Όπως μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα οι κυβερνητικές δυνάμεις της Τουρκίας πήραν ξανά υπό το έλεγχό τους τα γραφεία του γενικού επιτελείου στρατού.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων είναι πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι κάποιοι πραξικοπηματίες ακόμη αντιστέκονται και έχουν στην κατοχή τους πολεμικά ελικόπτερα. «Η αεροπορία είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και οποιοδήποτε πολεμικό αεροσκάφος αποστατών θα καταρρίπτεται», πρόσθεσε.

Το Βερολίνο μετά από ώρες σιγής εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση Ερντογάν. «Πρέπει να γίνει σεβαστή η δημοκρατική τάξη», δήλωσαν Γερμανοί αξιωματούχοι.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη νωρίς το πρωί του Σαββάτου από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοί που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τους αντιταχθούν. Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους

Αργά τη  νύχτα Ο Φετουλάχ Γκιουλέν αρνήθηκε τις κατηγορίες οτι έχει οποιαδήποτε σύνδεση με την απόπειρα πραξικοπήματος

Οι συλλήψεις στρατιωτών και στρατιωτικών στη χώρα ξεπερνούν τις 745 .

F16 βομβάρδισαν τανκς των πραξικοπηματιών έξω από το παλάτι του Ερντογάν με πέντε νεκρούς, ενώ ο  Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε νεός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε Εικόνα από την Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας όπου σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές

Υπό τον έλεγχο κυβερνητικών δυνάμεων επανήλθε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. «Υπάρχει μικρή αντίσταση από πραξικοπηματίες στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα αλλά αυτό θα τελειώσει σύντομα», δήλωσε στο Reuters Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος. Το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης επαναλειτουργεί μετά τον αποκλεισμό του από το στρατό, κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, το βράδυ της Παρασκευής. Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως η λειτουργία του αεροδρομίου εξομαλύνεται και πως οι πτήσεις ξεκίνησαν πάλι στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις