Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΙΑΣΩΝ: "Να γεμίσει η θάλασσα πανιά, να γεμίσει η θάλασσα παιδιά" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΙΑΣΩΝ: "Να γεμίσει η θάλασσα πανιά,...

Αυτό είναι το όνειρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιάσων στα χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την καλή δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα του. Άλλωστε σκοπός όλων στον όμιλο, είναι να καταφέρουν: " να γεμίσει η θάλλασα με παιδιά και πανιά".

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα τις δραστηριότητες και τις επιτυχίες του "ΙΑΣΩΝ".

Ο ΙΑΣΩΝ ιδρύθηκε το 1999 και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μέσα στον χώρο της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων. Σκοπός του είναι η διάδοση του αθλήματος της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας από τις μικρές ακόμα ηλικίες. Για το λόγο αυτό διατηρεί τμήματα Optimist, Laser Radial και Laser 4.7 και αγωνιστικά τμήματα ανοικτής θαλάσσης.

Με περισσότερα από 30 παιδιά αθλητές όλων των ηλικιών, ασχολείται ΜΟΝΟ με αγωνιστική ιστιοπλοΐα κυρίως παιδιών και εφήβων. Επιπλέον διατηρεί Ακαδημίες optimist με μικρά παιδία που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το χώρο της ιστιοπλοΐας.

Ο όμιλος, είναι 100% εθελοντικός. Δραστηριοποιείται και ζει μέσα από την προσφορά εθελοντών γονέων όλων των τάξεων και επαγγελμάτων, προσφέροντας ο καθένας μέσα από ένα πλαίσιο προγραμματισμού σύμφωνα με τις ικανότητες και δυνατότητές του. Βοηθάει τον Δήμο με την εθελοντική συντήρηση του ευρύτερου χώρου της πρώην πλαζ του ΕΟΤ, χώρου ανοικτού και προσβάσιμου σε όλους τους Δημότες.

Οι βασικοί προπονητές είναι παιδιά του ομίλου, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις επόμενες γενιές ιστιοπλόων με ελάχιστη αποζημίωση.

Η συμμετοχή των παιδιών στις ακαδημίες έχει περιοριστεί στο οριακό κόστος των 20 ευρώ τον μήνα, προκειμένου να μπορούν όλοι να προσφέρουν στα παιδιά μία ευκαιρία ζωής. Σε μόνιμη βάση μαζί με οργανώσεις για παιδιά και κοινωνικούς φορείς, φέρνουμε παιδιά σε επαφή με τη θάλασσα.

Οι βασικοί στόχοι του ομίλου είναι να προάγει το άθλημα της ιστιοπλοΐας, να λειτουργήσει η ιστιοπλοΐα ως εναλλακτικός τρόπος ζωής και ψυχαγωγίας στα παιδιά, να διδάξει την αξία της προσπάθειας, την άμιλλα, αλληλοϋποστήριξη και τη φιλία, να διδάξει την αλληλεπίδραση με τη φύση και το σεβασμό σε αυτή και να δώσει πρόσβαση στο χώρο της ιστιοπλοΐας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες καθώς και σε ανθρώπους με δυσκολίες πρόσβασης.

Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι έχοντας οργανώσει αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο παρελθόν και μετά από πολύ δύσκολα χρόνια για τον όμιλο, με τη μετεγκατάστασή του στην πλαζ σε εξαιρετικό χώρο που μας παραχώρησε ο Δήμος το 2014 και εκπληκτικό αθλητικό στίβο, άνοιξε μια νέα σελίδα για τον όμιλο και την ιστιοπλοΐα στην Πάτρα.

Ήδη το 2016 οργανώσαμε επίσημο διασυλλογικό αγώνα σε συνεργασία με το Δήμο στα πλαίσια της αντιρατσιστικής δράσης «Δύναμη στη Διαφορετικότητα» με τη συμμετοχή 90 παιδιών και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα 2016 με τη συμμετοχή 130 παιδιών.

Επιπλέον έχει θέσει υποψηφιότητα και αναμένεται επίσημη έκκριση για μεγάλη Ευρωπαϊκή οργάνωση για το έτος 2018. Η ανάληψη της μεγάλης αυτής οργάνωσης, θα έχει ως επακόλουθο τα επόμενα δύο χρόνια τη διοργάνωση από τον όμιλο μιας σειράς Πρωταθλημάτων και Ευρωπαϊκών camp.

Στόχος όλω είναι να γίνει το όνειρο πραγματικότητα: «Να γεμίσει η θάλασσα παιδιά, να γεμίσει η θάλασσα παιδιά»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports