Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνοιξε η Μητρόπολη μετά από 7 χρόνια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Άνοιξε η Μητρόπολη μετά από 7 χρόνια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το απόγευμα του Σαββάτου

Μετά από 7 χρόνια ο Μητροπολιτικός Ναός των Αθνών άνοιξε ξανά τις θύρες του. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε το Σάββατο στην Ευχαριστήριο Δέηση και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, για την επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Καθεδρικού Ναού της πόλης των Αθηνών.

Ο Μητροπολιτικός Ναός, ανακαινισμένος, επτά χρόνια μετά, λειτούργησε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Εκκλησιών, κληρικών και αρχών του τόπου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του ναού, ο οποίος μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για το κομψό δημιούργημα των Αθηνών.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον καθέναν ξεχωριστά και ονομαστικά προς όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πένα της υπογραφής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις