Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η χιουμοριστική... παρέμβαση Τσίπρα που ελάφρυνε το κλίμα στο αποχαιρετιστήριο δείπνο των Ευρωπαίων για τον Κάμερον

Η χιουμοριστική... παρέμβαση Τσίπρα που ...

Χθες το βράδυ

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα στο αποχαιρετιστήριο δείπνο των ηγετών της ΕΕ για τον Ντέιβιντ Κάμερον, χθες βράδυ στις Βρυξέλλες ήταν βαρύ. Οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζονταν επικριτικά τόσο για το αποτέλεσμα του Brexit όσο και για τους χειρισμούς του Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και για την αργοπορία του Ηνωμένου Βασιλείου να βγάλει το «διαζύγιο» με την ΕΕ.Κάπου εκεί ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πήρε τον λόγο και... άλλαξε το κλίμα.

"Αντίο" μετά λύπης από τους "27" στη Βρετανία - Δεν βάζουν μυαλό: Ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα στα σχέδια του Σόιμπλε μετά το Brexit

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times, «η διάθεση ελάφρυνε στο δείπνο με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, του τελευταίου Ελληνα πρωθυπουργού που προκάλεσε Σύνοδο Κορυφής απειλώντας με δημοψήφισμα».

«Τέτοιες ψηφοφορίες δεν είναι δύσκολες», είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός. «Υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες αποτελέσματος και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο» συνέχισε και πρόσθεσε: «Γι' αυτό και είμαι έκπληκτος από την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Τότε το δωμάτιο ξέσπασε σε γέλια, σημειώνουν οι FT.

Ο αρθρογράφος δεν διευκρινίζει πάντως αν τα γέλια των ηγετών οφείλονταν σε σαρκασμό για την ικανότητα του Κάμερον  να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο του Brexit ή έκαναν συνειρμούς με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα που έβγαλε ΟΧΙ και έγινε ΝΑΙ.

Πηγή: ft.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις