Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγε εχθές ο Ευθύμης Τζουραμάνης, ο αρχαιότερος φαρμακοποιός της πόλης μας

Έφυγε εχθές ο Ευθύμης Τζουραμάνης, ο αρχ...

Τέλος εποχής

Τέλος εποχής για τον αρχαιότερο εν ζωή φαρμακοποιό της πόλης μας. Ο αείμνηστος Ευθύμιος Τζουραμανης -για τους φίλους του ''Θύμιος''- δεν είναι πια ανάμεσα μας αλλά έχει αφήσει το στίγμα του στην πόλη μας.

Το φαρμακείο του ήταν στο κέντρο της Πάτρας (Κανακάρη και Γεροκωστοπούλου) και είναι το αρχαιότερο φαρμακείο της πόλης μας.

Διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα ,(σύμφωνα με ανάγλυφο στην κύρια είσοδο κατασκευάστηκε το 1873) φιλοξενεί από τις αρχές του 1900 μόνο φαρμακεία.

Το πρώτο φαρμακείο ήταν του Τάκη Ν. Διδάχου, γιου του επίσης φαρμακοποιού Νίκου Διδάχου που διατηρούσε φαρμακείο στην άνω πόλη. Το 1922 το φαρμακείο ανέλαβε ο φαρμακοποιός Μιχάλης Ζερβόπουλος.

Το 1956 συνταξιοδοτείται ο Ζερβόπουλος και το φαρμακείο αναλαμβάνει ο κ. Ευθύμιος Τζουραμάνης με μεγάλη επιτυχία μέχρι το 1995 που συνταξιοδοτήθηκε.

Ευτύχησε να δει τέσσερα υπέροχα εγγόνια.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ κυρ ΘΥΜΙΟ......

(οι φωτογραφίες προέρχονται από την συλλογή του ίδιου όπως τις έχει παραχωρήσει στις μακρές κουβέντες που έκανε με τον Πατρινό Γιάννη Μυλωνά για την ιστορία του)

Το άρθρο όπως και τις φωτογραφίες αρχείου τις βρήκαμε στο διαδικτυακό γκρούπ ''Αναμνήσεις απ' την παλιά Πάτρα'' όπου της ανήρτησε ο διαχειριστής Γιάννης Μυλωνάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις