Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η Αρχαία Ολυμπία αγκαλιάζει το Kick boxing

Η Αρχαία Ολυμπία αγκαλιάζει το Kick boxing

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές και οι τοπικοί φορείς

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγάλη διοργάνωση του Open Championship – Summer Edition II, την Κυριακή 26 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας. Το πρωί θα φιλοξενήσει τους διασυλλογικούς αγώνες με αθλητές από πολλές πόλεις της Ελλάδας και το βράδυ θα δοθεί η μεγάλη μάχη ανάμεσα στους διεκδικητές των Ζωνών, με εξαιρετικά ζευγάρια αναμετρήσεων.

Το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, οι διοργανωτές και οι τοπικοί φορείς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν τόσο στη διοργάνωση αυτή καθεαυτή, αλλά και στη στήριξη που παρέχει η τοπική κοινωνία στο νέο αυτό θεσμό, με στόχο να εδραιωθεί, να αποκτήσει διεθνές χαρακτήρα και κύρος και να διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία, συμβάλλοντας στην διάδοση των αξιών και των ιδεωδών που ο ιερός αυτός τόπος πρεσβεύει για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε και η παρουσίαση των ζευγαριών των βραδινών αγώνων, παρουσία αρκετών αθλητών στην Αρχ. Ολυμπία.

Το κλειστό γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας  όπου θα πραγματοποιηθεί το Open Championship – Summer Edition II, αποτελεί ένα πραγματικό «στολίδι» για την περιοχή, έχει χωρητικότητα 300 θεατών και κλιματίζετε επαρκώς ώστε να προσφέρει άνεση σε θεατές και αθλητές μέσα στο καυτό καλοκαίρι. Οι διασυλλογικοί αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί της Κυριακής, ενώ οι μεγάλες αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα.

Τι δήλωσαν διοργανωτές και φορείς:

Δημήτρης Κατσιάρας – Διοργανωτής Open Championship

«Το Open championship είναι μια διοργάνωση που ασχολείται με το Kick Boxing και από τη φετινή χρονιά και με το Muay Thai. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα διασυλλογικά πρωταθλήματα που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Φέτος στη διοργάνωση του περασμένου Μαρτίου οι συμμετοχές έφτασαν τους 1300 αθλητές, όπου ήταν ένα διήμερο γιορτή για το Kick Boxing. Αυτό που προσπαθούμε είναι να αναπτύξουμε το Kick Boxing στην Ελλάδα σε σωστή βάση. Προσπαθούμε να αναδεικνύουμε αθλητές μέσα από τη διοργάνωσή μας, όπως έγινε και πέρυσι που αναδείχθηκαν τέσσερις αθλητές για αγώνες στην Ιταλία. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Οι νικητές που θα κατακτήσουν τις Ζώνες του Open Championship θα αγωνιστούν το Μάρτιο του 2017 στην Αθήνα στη μεγάλη μας διοργάνωση και θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους σε αγώνες στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στους αθλητές και όχι απλά ένα παιχνίδι. Προσπαθούμε για το καλύτερο, διοργανώνοντας αγωνιστικές δράσεις που θα έχουν μέλλον.

Σε ότι αφορά το Muay Thai, όπου η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μορφή βαθμολογούμενο πρωταθλήματος (ranking),  ο πρωταθλητής που θα αναδειχθεί, θα αγωνιστεί με τον πρωταθλητή του 2015-2016 και ο πρωταθλητής της σεζόν 2016 – 2017 θα διεκδικήσει τη Ζώνη της WMO, επίσημα αναγνωρισμένης ομοσπονδίας στην Ταϊλάνδη και θα κερδίσει ένα εισιτήριο για την Ταϊλάνδη, όπου θα παραμείνει για τρεις μήνες εκπαίδευσης – προπόνησης σε κλειστό Camp με τέσσερις επαγγελματίες προπονητές, συμμετέχοντας σε τρεις επαγγελματικούς αγώνες στα ρινγκ της Ταϊλάνδης, βοηθώντας τον έτσι να χτίσει το δικό του «μύθο»... Είναι στο χέρι μας να προσφέρουμε ένα καλό θέαμα στο κοινό. Θα αγωνιστούν καλοί αθλητές, θα έχουμε καλές και σκληρές μονομαχίες.

Να ευχαριστήσω τους φορείς που βοήθησαν στην διοργάνωση αυτή, στην Αρχ. Ολυμπία και ευελπιστούμε ο τελικός του Muay Thai όπου θα κατακτήσει ο πρωταθλητής τη Ζώνη της WMO να γίνει του χρόνου εδώ στην Αρχ. Ολυμπία. Ευχαριστώ τους φορείς της περιοχής και το Γιώργο Θεοδωρόπουλο, επίσημο αντιπρόσωπο του Open Championship στην Πελοπόννησο και έχει συμβάλει τα μέγιστα για τη διοργάνωση αυτή.

Γιώργος Θεοδωρόπουλος – Υπεύθυνος Open Championship Summer Edition II

«Ευχαριστούμε δημόσια το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχ. Ολυμπίας, την Ένωση Ξενοδόχων Αρχ. Ολυμπίας και τον ΑΣ Ολυμπιονίκη Αρχ. Ολυμπίας. Σκοπός μας είναι το Kick Boxing να παρουσιαστεί σε μια ιστορική πόλη, όπως είναι η Αρχ. Ολυμπία και να καθιερωθεί η περιοχή ως τόπος τέλεσής των αγώνων. Ελπίζουμε πως μέσα από αυτή τη διαδικασία το Open Championship θα αποκτήσει και διεθνές κύρος».

Νίκος Ζαρόκωστας – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το δήμαρχο κ. Κοτζά, για την αρωγή του σε αυτή τη διοργάνωση. Όπως και τους διοργανωτές που επέλεξαν τον τόπο μας για το σκοπό αυτό. Για πρώτη φορά έχουμε ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός με αθλητές όλων των επιπέδων στην Αρχ. Ολυμπία. Κάθε αθλητική εκδήλωση για να έχει επιτυχία χρειάζεται και τη συμμετοχή του κόσμου. Ευελπιστώ πως το κοινό στην Ηλεία και τη γύρω περιοχή θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση αυτή. Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί πως είναι ένα σκοπός και όνειρό μας αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός για την Αρχ. Ολυμπία».

Χάρης Σπηλιόπουλος – Πρόεδρος ΤΚ Αρχ. Ολυμπίας

«Χαιρετίζουμε, υποστηρίζουμε, βοηθάμε και συμμετέχουμε, σε αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου που συνεπικουρείται και από τους άλλους φορείς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά της ομοσπονδίας και είμαι πεπεισμένος πως θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, με πολύ θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει. Η Αρχαία Ολυμπία τα τελευταία χρόνια παίρνει την μερίδα του Λέοντος από τις αθλητικές εκδηλώσεις των ομοσπονδιών. Είναι ένα δείγμα πως το βαρύ όνομα του τόπου, οδηγούν τις Ομοσπονδίες στο να επιλέξουν την περιοχή – εδώ που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες - για τις δράσεις τους».

Γιάννης Μαμούσης – Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρχ. Ολυμπίας

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας και σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας. Η Αρχαία Ολυμπία θα πρέπει να έχει μόνο αθλητικά γεγονότα και τίποτα άλλο. Η επιλογή της περιοχής μας για τη διοργάνωση αυτή, δίνει μια προστιθέμενη αξία στον τόπο μας».

Μιχάλης Παπαδόπουλος – Πρόεδρος Α.Σ. Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας

«Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει ευαισθησία για τους αθλητικούς αγώνες που γίνονται στην Ολυμπία. Στηρίζουμε και βοηθάμε κάθε αγώνισμα και άθλημα. Θα είμαστε πάντα εδώ και θα βοηθάμε κάθε αθλητική δραστηριότητα γιατί ο αθλητισμός ενώνει».

Τα ζευγάρια των βραδινών αναμετρήσεων ανά κατηγορία

1)  Low kicks -55kg

Εφη Παντελογλου (Mad dog) vs Ιωαννα Αθανασοπουλου (Γκρουβας)

2)  k-1 -58kg

Αγγελος Μαρκου (Mad dog) vs Κωστας Καρρας (Καψιμαλης)

3)  low kicks -63kg

Ευθυμιος Σολωμος (Γιαννακοπουλος) vs Βασιλης Κατσαρος (Καψιμαλης)

4)  low kicks -60 kg οκ

Μαρθα Νυσταγου (Royal kick boxing) vs Αναστασια Σαμιου (Γιαννακοπουλος)

5)  low kicks-73kg

Γρηγορης Μαρατος (Παπαλιναρδος) vs Gretsi Rousit (point club)

6)  κ-1 -62kg

Μαρια Παναγιωτακοπουλου (Παρασχος Gladiators) vs Ελενη Σταικου (Ντρολας)

7)   K-1 -68kg

Κατερινα Αμπντάλα (Kαρελιας) vs Βασιλικη Μπουσια (Δρακοπουλος)

8 )  Ζωνη WMO PRO AM 1ος ημιτελικος

Χρηστος Σαλατας (Fight Lab) vs Αλεξανδρος Καλασης (Golden Phoenix)

9)  Ζωνη WMO PRO AM 2ος ημιτελικος

Θοδωρής Θεοδώρου (elite fight club) vs Δημος Ασημακοπουλος (Α.Σ. Ανδρομαχη)

10)  k-1 -63kg (62)

Σταυρος Γεωργιου (Royal kick boxing) vs Γερασιμος Βλαχος (Καψιμαλης)

11)  k-1 -75kg

Μπαμπης Σεργακης (Master) vs

Γιωργος Φραγκογιαννης (Παναγιωτοπουλος)

12)  Box -83kg

Πανος Γρηγορατος (Δρακοπο) vs Θοδωρος Τζαβαρας (Glory club Καβαδιας)

13)  low kicks -60kg

Γιωργος Ασβεστας (Παπαλιναρδος) vs Adrit Souli (Α.Σ. Ελευσις)

14)  Ζωνη OPEN -75kg

Μανωλης Παπουτσης (Καψιμαλης) vs Λουης Μαρκουλιας (Fight Lab)

15) Ζώνη wkf  Heavyweight

Δημητρης Μαλλιαρης (Γιαννακοπουλος) vs Adrei Danilla (Glory Club)

16)  Ζωνη OPEN - 63kg

Χρηστος Μαργαρωνης (Α.Σ  Στρατων ΑΙγιου) vs Παναγιωτης Γεωργανας (Καπωνης)

17) Τελικος  Ζωνη WMO PRO AM

 

 

 

Εδώ θα βρείτε το link με το video της συνέντευξης https://we.tl/ozFglgQWL1

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports