Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

EURO 2016: Moιράστηκαν τους βαθμούς Ελβετία και Ρουμανία

EURO 2016: Moιράστηκαν τους βαθμούς Ελβε...

Συναρπαστικό ματς στο "Παρκ ντε Πρενς"

H Ελβετία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ρουμανία, σε έναν αγώνα όπου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς. "Ζωντανοί" και οι Ρουμάνοι για την 3η θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην επόμενη φάση του EURO.

Συναρπαστικό ματς στο "Παρκ ντε Πρενς" με τους Ελβετούς να βγαίνουν ορεξάτοι από τα αποδυτήρια και να επιβάλλουν με το "καλησπέρα" τον δικό τους ρυθμό.

Η πρώτη φάση για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό όταν ο Σεφέροβιτς "άδειασε" τον Κίρικες μέσα στην περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ταταρουσάνου.

Χρειάστηκε 10 λεπτά για να απειλήσει εκ νέου ο Σεφέροβιτς όμως, ο Ρουμάνος τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το "μηδέν" για την εστία του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Ρουμάνοι από... κομπάρσοι μεταμορφώθηκαν σε πρωταγωνιστές αφού στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή τους στην περιοχή της Ελβετίας κέρδισαν πέναλτι μετά από κράτημα του Λιχτστάινερ. Την εκτέλεση της ποινής ανέλαβε ο Στάνκου, ο οποίος νίκησε τον Ζόμερ και άνοιξε το σκορ για την εθνική ομάδα του.

Παρά τη ψυχρολουσία από το γκολ οι Ελβετοί δεν σάστισαν και με υπομονή άσκησαν εκ νέου πίεση στην άμυνα των Ρουμάνων όμως, ο Ταταρουσάνου έμοιαζε ανίκητος αφού στο 20' κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ με τα δάχτυλα το δυνατό σουτ από τον Σχαρ.

Η ομάδα του Ιορντανέσκου αποφάσισε πως έπρεπε να συμμετέχει και η ίδια στο παιχνίδι και από το 25' και μετά βγήκε περισσότερο από το... καβούκι της.

Ο Τσίπτσιου έστειλε τη μπάλα άουτ από πλάγια θέση και τρία λεπτά αργότερα ο Σαπουνάρου κατάφερε να κατεβάσει μέσα στην περιοχή όμως, είδε τη μπάλα αρχικά να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι καταιγιστικός. Με τη μπάλα πάνω - κάτω, οι δύο ομάδες άφησαν στην άκρη τις σκοπιμότητες και έπαιξαν ποδόσφαιρο προς τέρψη όλων όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του "Παρκ ντε Πρενς".

Η Ελβετία δεν έχασε τα ηνία της αναμέτρησης όμως, με εξαίρεση της φάση του 38ου λεπτού και την κεφαλιά άουτ του Τζεμαϊλί, η ρουμανική άμυνα δεν "καρδιοχτύπησε" και υπεράσπισε το προβάδισμά της με σχετική άνεση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος.

Αυτοί που έπρεπε να βγουν με περισσότερο πάθος στο δεύτερο μέρος ήταν οι Ελβετοί όμως, στο χορτάρι του γηπέδου αποτυπώθηκε το ακριβώς αντίθετο αφού οι παίκτες του Ιορντανέσκου ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 52' έχασαν σημαντική ευκαιρία για το 2-0. Η φάση αυτή φάνηκε να αφύπνισε την ομάδα του Πέτκοβιτς αφού πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδυναμία των Ρουμάνων αμυντικών να απομακρύνουν, η μπάλα στρώθηκε στον Μεχμέτι που με "κεραυνό" δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ανίκητο μέχρι εκείνο το σημείο Ταταρουσάνου, "γράφοντας" το 1-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν η νευρικότητα ήταν εμφανής στο παιχνίδι και των δύο ομάδων.

Οι επιθέσεις δεν εκδηλωνόντουσαν με ορθόδοξο τρόπο και περιορίστηκαν σε ατομικές εμπνεύσεις των παικτών, οι οποίες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι κινήσεις των δύο προπονητών από τους πάγκους δεν βοήθησαν στο παιχνίδι και το ισόπαλο σκορ παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Και λίγα λόγια για την διαιτησία.

Για πρώτη φορά σε αυτό το EURO είδαμε τα πρώτα... προβληματικά σφυρίγματα από τον Ρώσο Σεργκέι Καράσεφ αλλά και αρκετές λανθασμένες υποδείξεις από τους βοηθούς του.

Στο πέναλτι της Ρουμανίας υπάρχει όντως παρατεταμένο κράτημα από τον Λιχτστάινερ αλλά ο Καράσεφ το δίνει με μεγάλη ευκολία χωρίς καν ο επιτιθέμενος να πέσει στο χορτάρι.

Ρουμανία (Άνχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς (62’ Φίλιπ), Κίρικες, Τσίπτσιου, Τόρζε, Κεσέρου, Στάνκου (83’ Αντόνε), Γκριγκόρε, Σαπουνάρου, Πιντίλι (46’ Χόμπαν), Πρεπελίτα

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σεφέροβιτς (58’ Εμπολό), Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί (83’ Λανγκ), Μεχμέντι, Ντζουρού, Σχαρ, Σακίρι (90’+1’ Ταρισάι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EURO 2016: Πιο αηδία δεν γίνεται!

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports