Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέμβαση της Α' ΕΛΜΕ για τις Λυκειακές Επιτροπές και τις Επιτροπές Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Παρέμβαση της Α' ΕΛΜΕ για τις Λυκειακές ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για τις Λυκειακές Επιτροπές και τις Επιτροπές Τ.Ε.Φ.Α.Α. αναφέρει τα εξής:

"Α) Λυκειακές Επιτροπές Πανελλαδικών Εξετάσεων
Στην από 30/5/2016 ανακοίνωσή μας για τη στελέχωση των Λυκειακών επιτροπών διατυπώσαμε τη θέση «ότι είναι δίκαιο και ηθικό, από την επόμενη χρονιά οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να θέτουν το θέμα στο σύλλογο διδασκόντων και αντίστροφα οι σύλλογοι να διεκδικούν να έχουν λόγο στη στελέχωση των αντίστοιχων επιτροπών», θεωρώντας ότι η συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την ικανοποίηση των βασικών αρχών της διαφάνειας και της εναλλαγής, που πρέπει να διέπουν τις διαδικασίες στελέχωσης πάσης φύσεως επιτροπών.

Επιπλέον έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στην δημοκρατική ανάγκη ενημέρωσης των συναδέλφων από τη διοίκηση της εκπαίδευσης,με την αποστολή των καταλόγων στελέχωσης επιτροπών στις σχολικές μονάδες αλλά και στο ΔΣ του σωματείου. Μέχρι τώρα η διοίκηση κωφεύει. Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας επανέρχεται και ζητάει από την ΔΔΕ Ν. Αχαΐας να αποστείλει άμεσα τους καταλόγους στελέχωσης και τωνΛυκειακών επιτροπών σε όλες τις σχολικές μονάδες, αλλά και στο ΔΣ του σωματείου.

Β) Επιτροπές πρακτικών δοκιμασιών υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σε όλες τις συναντήσεις του με τη διοίκηση της εκπαίδευσης εκτός των άλλων θεμάτων ζητάει πάντα για την στελέχωση όλων των επιτροπών να καθορίζονται κριτήρια και να ζητείται από τους συναδέλφους να αιτούνται τη συμμετοχή τους σε αυτές.

Είναι προφανές ότι αυτό οφείλει να κάνει η διοίκηση και για τις επιτροπές πρακτικών δοκιμασιών υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Οι αντίστοιχες επιτροπές συγκροτούνται από την ΠΔΕ μετά από εισήγηση του τμήματος Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Ν. Αχαΐας. Καλούμε τη Διοίκηση της εκπαίδευσης:

1)    Από εδώ και στο εξής να γίνεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με συγκεκριμένα κριτήρια.

2)    Να στείλει άμεσα τον κατάλογο στελέχωσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (έχει σταλεί μόνο στα ενδιαφερόμενα σχολεία), αλλά και στο ΔΣ του σωματείου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις