Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μακελειό σε γκέι κλάμπ στις ΗΠΑ:Χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης-Ο δράστης τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Μακελειό σε γκέι κλάμπ στις ΗΠΑ:Χαρακτηρ...

Τουλάχιστον 50 νεκροί

21.46 μμ Κάθε ώρα που περνά, ο μεγαλύτερος φόβος των αμερικανικών αρχών, να εκδηλώθηκε δηλαδή επίθεση που να σχετίζεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε έδαφος των ΗΠΑ γίνεται όλο και περισσότερο πραγματικότητα. Και το μακελειό που συγκλονίζει τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο με τους 50 νεκρούς και τους 53 τραυματίες σε gay club στο Ορλάντο της Φλόριντα φαίνεται πως είναι ακριβώς αυτό: μια τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος από έναν θαυμαστή του ISIS!

Το NBC μετέδωσε την πληροφορία πως ο δράστης της σφαγής στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο, ο 30χρονος Ομάρ Ματίν, Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν ήταν θαυμαστής των τζιχαντιστών. Και πριν εισβάλει στο nifht club, οπλισμένος με ένα τουφέκι, ένα πιστόλι και κάτι που έμοιαζε με "μηχανισμό", είχε τηλεφωνήσει στη γραμμή εκτάκτων περιστατικών (911), ορκιζόμενος πίστη και αφοσίωση στον ISIS!

19.41 μμ Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το μακελειό σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο, καθώς οι νεκροί της επίθεσης έφτασαν τους 50, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών φτάνει τους 53, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Ομάρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντα και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι Αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη.

 

17. 17μμ Nεκρός είναι ο δράστης που νωρίτερα εισέβαλε σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο και άρχισε να πυροβολεί, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά η αστυνομία. Οι αρχές έκαναν αρχικά λόγο για πολλούς τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς που ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Pulse Club, αλλά πριν λίγο έγινε γνωστό πως υπάρχουν και αρκετοί νεκροί.

Ξένα μέσα μεταδίδουν πως ο αριθμός των νεκρών μέχρι τώρα είναι 20.

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας "μοναχικός λύκος", αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια".

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι. Ο δήμαρχος του Ορλάντο λίγα λεπτά νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι "χάθηκαν πολλές ζωές" στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse.

Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία. Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο κλαμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο νάιτκλαμπ και οι ιδιοκτήτες του έκαναν έκκληση μέσω του Facebook σε όσους ήταν παρόντες "να βγουν έξω και να τρέξουν".

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  έκαναν λόγο για 7-20 τραυματίες από τα πυρά και πως ο δράστης ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε "ελεγχόμενη έκρηξη" έξω από το χώρο. "Γύρω στις 2.00 (9.00 ώρα Ελλάδας) κάποιος άρχισε να πυροβολεί. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα" αφηγήθηκε ένας από τους πελάτες του κλαμπ, ο Ρικάρντο Νεγκρόν, στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

"Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα", πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις