Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Η ζωή 16χρονης κρέμεται από μια κλωστή αλλά δεν μπορεί να νοσηλευτεί στο Ρίο γιατί είναι αλλοδαπή και δεν έχει ΑΜΚΑ

Δυτική Ελλάδα: Η ζωή 16χρονης κρέμεται α...

Δεν της παρέχεται θεραπεία, απαραίτητη για την επιβίωσή της γιατί δεν έχει ΑΜΚΑ…

Σοβαρότατο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει 16χρονη μαθήτρια, αλβανικής καταγωγής, που φοιτά σε σχολείο της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής Ενημέρωσης, το κορίτσι χρειάζεται τακτική ιατρική φροντίδα σε μεγάλο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, που είναι εγγύτερα στην κατοικία της.

Με την αγωγή που συνιστούν οι γιατροί αποσοβείται ο κίνδυνος για την ζωή της. Τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνει είναι υψηλού κόστους και η οικογένειά της δεν μπορεί το καλύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής Ενημέρωσης, η κοπέλα έχασε προ διετίας τον πατέρα της, που έδωσε, μόνος, τέλος στην ζωή του λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας.

Τώρα ζει στην Αμαλιάδα με την μητέρα της, ενώ έχει μια αδελφή 21 ετών που έχει δημιουργήσει δική της οικογένεια. Η μητέρα της 16χρονης τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα, καταφέρνοντας να βρει μεροκάματο μία τόσο.

Η γιατρός που παρακολουθεί το παιδί, δηλώνει κατηγορηματικά πως είναι απαραίτητη η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου σε τακτά χρονικά διαστήματα για να του παρέχεται η ειδική θεραπεία και τα κατάλληλα, ακριβά φάρμακα.

Εδώ όμως προκύπτει εμπόδιο, καθώς το κορίτσι δεν είναι ασφαλισμένο και δεν μπορεί να ασφαλιστεί γιατί δεν έχει άδεια παραμονής στην χώρα μας.

Η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, προβάλλει την αδυναμία της(νομικό κώλυμα) να δεχτεί και να παράσχει ιατρική φροντίδα σε άτομα που δεν έχουν   ΑΜΚΑ.

Είναι ως εκ τούτου αναγκασμένη να κλείσει την πόρτα στο κορίτσι που δεν ασθενεί απλά, αλλά η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή και συγκεκριμένα από την θεραπευτική αγωγή που μόνο εντός του νοσοκομείου μπορεί να της δοθεί.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι από έρευνα που πραγματοποίησε η «Πρωινή Ενημέρωση», προκύπτει πως η τοπική υπηρεσία αλλοδαπών δεν μπορεί, βάσει του σχετικού νόμου, να εκδώσει άδεια παραμονής για το κορίτσι, παρά το γεγονός ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία και φοιτά σε Ελληνικό σχολείο.

Αυτό θα γινόταν αν είχε συμπληρώσει τα 18.

Στην περίπτωση της, αρμοδιότητα και δυνατότητα να δώσει λύση, έχει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις υπηρεσίες του, με την επίκληση του πραγματικά σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, θα μπορούσε να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Για να τεθεί όμως επίσημα το αίτημα για χορήγηση άδειας παραμονής πρέπει να μεσολαβήσει δικηγόρος ή να αναλάβουν να διεκπεραιώσουν την υπόθεση, προσωπικά, η 16χρονη και η μητέρα της.

Ωστόσο, αυτό είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο για τις δυο τους, δεδομένου ότι οι πόροι τους για το ζην είναι ελάχιστοι.

Οι μετακινήσεις στην Αθήνα απαιτούν χρήματα που η οικογένεια δεν έχει.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις