Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» - Ξεκινούν σήμερα στην Πάτρα, οι εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου

«Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ε...

Θα παρευρεθούν σημαντικές προσωπικότητες

Αρχίζουν σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Porto Rio» οι εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνουν η εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" και το pelop.gr, με κεντρικό θεματικό άξονα: «Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα».

Στόχος του Συνεδρίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή το απόγευμα και θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια του διημέρου παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την κεντρική πολιτική σκηνή, τεχνοκρατών και υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών καθώς και παραγόντων της οικονομίας και του παραγωγικού κόσμου, είναι η συστηματική καταγραφή του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν, υλοποιούν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή μας.

Στην έναρξη και στις επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου πρόκειται να λάβουν μέρος υπουργοί και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, περιφερειάρχες, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι μεγάλων εθνικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και θεσμικών φορέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και επιχειρηματίες.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα στις 10:00 το πρωί με την εναρκτήρια συνεδρία, όπου θα παρουσιαστεί η ετήσια έκθεση της DATA RC για τις εξελίξεις στην περιφερειακή οικονομία και την απασχόληση.

Χαιρετισμούς στην έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν η υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ την Κυριακή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει για πρώτη φορά στην Πάτρα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Επίσης, στην έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Β΄ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Ανδρέας Νεφελούδης, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Αργύρης Πετρουλάκης.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνεδρίες με τις εξής θεματικές ενότητες:

*ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και Δυτική Ελλάδα (13.00 – 16.00, αίθουσα 1)

*Φορολογική πολιτική υπό το πλαίσιο της συμφωνίας του Αυγούστου 2015 (13.00 – 16.00, αίθουσα 2).

*Διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων, Junker Plan, πλαίσιο έργων ΣΔΙΤ (16.30 – 18.30, αίθουσα 1).

*Δεξιότητες και απασχόληση στην Ελλάδα της κρίσης (16.30-18.30, αίθουσα 2).

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τρεις ακόμη θεματικές συνεδρίες και παράλληλες δράσεις.

*Στρατηγική υποδομών ανάπτυξης (10.30 – 13.30, αίθουσα 1)

*Εθνική Τράπεζα: Δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και διαχείρισης του ταμείου τους (10.30 – 12.30, αίθουσα 2)

*Επιχειρηματικά Πάρκα (13.00-15.00, αίθουσα 2).

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του ΣΕΒΠ&ΔΕ, του ΣΕΒΙΠΑ, του ΠΑΣΕΒΙΠΕ και του ΤΕΕ – Τμ. Δυτικής Ελλάδας.

Χορηγοί είναι οι εταιρείες VODAFONE, ALPHA BANK, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, MED FRIGO, SOLAR CELLS HELLAS GROUP.

Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ΛΟΥΞ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΔΕΗ, GTD, STEGNO, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ GROUP, ενώ στα διαλείμματα του συνεδρίου θα προσφέρει γλυκές απολαύσεις το ζαχαροπλαστείο ΑΧΑΪΚΟ ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ.

Χορηγοί Επικοινωνίας έχουν τεθεί, η Ναυτεμπορική, ο Σκάι 89,4, naftemporiki.gr και ΟΡΤ TV.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις