Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Ευρωπαίος Πολίτης της χρονιάς» μετά από πρόταση του Μιλτιάδη Κύρκου

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Ευρωπαίος...

Δύο ακόμα είναι οι βραβευθέντες από την Ελλάδα, ο Διονύσιος Αρβανιτάκης, αρτοποιός από την Κω, και η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο»

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ανακηρύχθηκε «Ευρωπαίος Πολίτης της χρονιάς» για το 2016, μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του «Ποταμιού» Μιλτιάδη Κύρκου. Παρά το έντονο στίγμα που συνοδεύει το HIV/AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας έχει επιτύχει μέσα σε 7 χρόνια να αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο άνω των 400 μελών και 650 ενεργών εθελοντών.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας, πάνω από 4.000 οροθετικά άτομα έχουν λάβει δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης και πάνω από 28.000 ωφελούμενοι έχουν εξεταστεί δωρεάν για HIV και ηπατίτιδες Β και C στην Κινητή Μονάδα και στις σταθερές δομές των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, η ομάδα εργασίας στο δρόμο του Συλλόγου έχει διανείμει πάνω από 2.500.000 δωρεάν προφυλακτικά στο γενικό πληθυσμό και σε ευάλωτες στον HIV κοινωνικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Για την απονομή του βραβείου, θα διοργανωθεί δημόσια τελετή στο Γραφείο Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ η κεντρική εκδήλωση για όλους τους νικητές θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2016.

Δύο ακόμα είναι οι βραβευθέντες από την Ελλάδα, ο Διονύσιος Αρβανιτάκης, αρτοποιός από την Κω, και η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις