Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Στις φυλακές Ναυπλίου οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία, στους Καμενιάνους

Αχαΐα: Στις φυλακές Ναυπλίου οι τρεις απ...

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Στον ανακριτή Καλαβρύτων οδηγήθηκαν χθες οι πέντε συλληφθέντες για λαθρανασκαφές και αρχαιοκαπηλία, στους Καμενιάνους Αχαΐας. Οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, ελεύθερη αφέθηκε η 32χρονη γυναίκα κι ο 32χρονος άνδρας. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν oi τρεις άνδρες, ηλικίας 54, 38, 36.

Αχαΐα:Πώς έκαναν τις λαθρανασκαφές οι 5 συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία-Βρέθηκε βίντεο από αρχαίο τάφο- Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Καλαβρύτων

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ως αρχηγός της ομάδας που είχε συσταθεί φέρεται ο 36χρονος , που είναι κάτοικος Πατρών και στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε η γυναίκα, σαράντα τρία φυτά κάνναβης και βίντεο στο οποίο αποτυπώνονονται συλληφθέντες να διενεργούν λαθρανασκαφή σε αρχαίο τάφο, σε παραποτάμια περιοχή, στη Χρυσοπηγή Χαλανδρίτσας.

Η ομάδα είχε διακριτούς ρόλους. ο 36χρονος φέρεται να καθοδηγούσε και να έδινε τις πληρφορίες για τις λαθρανασκαφές και για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα. Ένα φορτηγάκι κι ένα απλό. Το απλό προπορευόταν και στη συνέχεια η μετάβαση στον χώρο γινόταν με το φορτηγάκι.

Η Ασφάλεια Πατρών είχε πληροφορία για τη δράση τους και η σύλληψη έγινε μετά από επιχείρηση, στους Καμενιάνους Αχαΐας. Επί τόπου συνελήφθησαν οι τέσσερις άνδρες κι εν συνεχεία μετά από έρευνα, η γυναίκα.

Συνολικά βρέθηκαν μετά από έρευνα στα οχήματα και στα σπίτια τους 10 αρχαία νομίσματα. Από αυτά ξεχωρίζει το Αθηναϊκό αργυρό δεκάδραχμο του 4οαιώνα π.Χ, η αξία του οποίου εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις