Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αφιερωματική εκδήλωση στον Μανώλη Πράτσικα, την Τετάρτη 1η Ιουνίου από την Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Αφιερωματική εκδήλωση στον Μανώλη Πράτσι...

Η εκδήλωση θα γίνει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μία ξεχωριστή εκδήλωση – αφιέρωμα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 το απόγευμα, η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Η εκδήλωση θ’ αφορά στο έργο του εκλιπόντα προέδρου της Εταιρείας Μανώλη Πράτσικα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εταιρείας Λογοτεχνών, στην τελευταία εκδήλωση της πρώτης περιόδου του 2016, επρόκειτο ο επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας, Μανώλης Πράτσικας να παρουσιάσει βιβλία Πατρινών συγγραφέων όμως, μετά την αποδημία του κρίθηκε σκόπιμη η διοργάνωση ενός φιλολογικού Μνημόσυνου προς τιμή του εκείνη τη μέρα.  Έτσι την 1η Ιουνίου, Τετάρτη και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση-τιμή για τη ζωή και το έργο του αξέχαστου δημιουργού.

Σ’ αυτή θα μιλήσουν:  ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Λεωνίδας Μαργαρίτης ο οποίος θα κάνει μια συνολική αποτίμηση του έργου του, η Καθηγήτρια Φιλόλογος και Θεατρολόγος Χριστίνα Κόκκοτα η οποία και θα αναφερθεί στο θεατρικό του έργο και ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σταύρος Ιντζεγιάννης που θα αναφερθεί στο πεζογραφικό έργο του Μανώλη Πράτσικα. Ποιήματα και αποσπάσματα του έργου του θα απαγγείλουν και θα διαβάσουν  γνωστοί ηθοποιοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ετοιμάζεται από την Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, το βιβλίο με τίτλο: «ΛΕΥΚΩΜΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».

*Ο Μανώλης Πράτσικας (Μαργαρίτης Παπαδόπουλος) έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 95 ετών. Είχε μία μακροχρόνια παρουσία στον χώρο του πνεύματος και των γραμμάτων.

Από το έτος 1965 μέχρι σήμερα είχε δημοσιεύσει χίλιες περίπου κριτικές για ισάριθμα βιβλία και πεντακόσιες για θεατρικά έργα.

Η κηδεία του είχε γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Πατρών στην οδό Σολωμού και ακολούθησε η ταφή του στο Νεκροταφείο Βραχνείκων. Τον Δεκέμβριο του 2014, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεατρικών Κριτικών της οποίας και ήταν τακτικό μέλος, τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά και έργο του. Η τελετή βράβευσης είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις