Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Στεφανάκι μπρουσκέτας με αρωματικά τυράκια και πιπεριές

Στεφανάκι μπρουσκέτας με αρωματικά τυράκ...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Θα χρειασθούμε, 150γρ ξινομυζήθρας, 150γρ μαλακής φέτας ή ανθότυρου, 2 κ.σ. μυρωδικά ψιλοκομμένα ότι μας αρέσει (βασιλικό, δυόσμο κ.λ.π.), τρεις πιπεριές, λάδι, αν έχουμε αγουρέλαιο καλύτερα,πιπέρι, αλάτι.

Χρησιμοποιούμε ότι ψωμί θέλουμε για τις μπρουσκέτες μας, χωριάτικο, κουλούρι Θεσσαλονίκης ,πολύσπορο κ.λ.π. Σημασία έχει να είναι φρέσκο και όχι μπαγιάτικο.

Για το πιάτο της φωτογραφίας χρησιμοποίησα ενα κουλούρι Θεσσαλονίκης, το οποίο το έκοψα στην μέση. Αλείφουμε το ψωμί μας με λάδι και το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου να χρυσίσει.

Λιώνουμε σ΄ένα μπωλ τα τυριά, προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι. Πλάθουμε τα μπαλάκια μας στο μέγεθος που θέλουμε.

Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις βγάζουμε, και τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι νάιλον πολυμπάγκ για να "ιδρώσουν" και να μπορούν να ξεφλουδιστούν.

Τις κόβουμε σε μπαστουνάκια και τις τοποθετούμε πάνω στο ζεστό ψωμάκι μας. Προσθέτουμε όσα μπαλάκια τυριού θέλουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Είναι ένα πολύ ωραίο, στο μάτι και στην γεύση, εύκολο και οικονομικό ορεκτικό, για το Κυριακάτικο τραπέζι μας, και όχι μόνο.

Καλή μας όρεξη !!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life