Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Νόρα Δράκου: "Δυνατές κούρσες το απόγευμα"

Νόρα Δράκου: "Δυνατές κούρσες το απ...

Η πατρινή πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον ημιτελικό

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πέτυχε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο των προκριματικών στα 50μ. ελεύθερο με 22.25 και πέρασε άνετα στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης στο Λονδίνο.

Στους απογευματινούς ημιτελικούς (18:50 ώρα Ελλάδας) θα υπάρχει και δεύτερη ελληνική συμμετοχή με τον Οδυσσέα Μελαδίνη, ο οποίος κατετάγη 16ος με 22.57, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών το εισιτήριο για τη 16άδα εξασφάλισε η Νόρα Δράκου.

«Δεν έδωσα το 100%, έχω σίγουρα κάτι παραπάνω να δώσω το απόγευμα. Πέρασα τέταρτος, οπότε είμαστε... κομπλέ. Να κάνω το απόγευμα μια καλή κούρσα, να περάσω τελικό και βλέπουμε», δήλωσε ο Γκολομέεβ, ενώ ο Μελαδίνης από την πλευρά του είπε: «Πέρασα και το απόγευμα θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Δεν είμαι ικανοποιημένος από το χρόνο μου, γενικά δεν μου βγήκαν οι αγώνες, αλλά έχω άλλη μία κούρσα και συνεχίζω».

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Χρήστος Κατραντζής, ο οποίος κατετάγη 49ος με 23.40. Να σημειωθεί ότι εκτός ημτελικών έμεινε ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος, ο Ιταλός Μάρκο Όρσι, ο οποίος πάντως αντιμετώπισε πρόσφατα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήταν έκπληξη ότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Η Νόρα Δράκου δεν έβαλε τις... μηχανές στο μάξιμουμ το πρωί και παραλίγο να την... πατήσει, καθώς η αγωνία της κράτησε ως την τελευταία προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο. Τελικά το 25.49 που σημείωσε αρκούσε για να πάρει τη 14η θέση και το εισιτήριο για τους απογευματινούς ημιτελικούς.

Η 24χρονη πρωταθλήτρια θα κολυμπήσει στις 19:48, περίπου τρία τέταρτα της ώρας μετά τον τελικό των 50μ. ύπτιο (19:05), που προφανώς κυριαρχεί στο μυαλό της. «Έτσι κι έμενα έξω θα τρελαινόμουνα... Ήθελα να κάνω μια κούρσα στο 90-95%, αλλά στο τέλος είδα ότι ήμουν μαζί με την άλλη (σ.σ. εννοεί τη Γαλλίδα Μελανί Ενίκ, που κολυμπούσε δίπλα της και η οποία τελικά αποκλείστηκε) και το άφησα λίγο. Δεν πρέπει κανονικά να ρισκάρεις στα 50άρια, αλλά δεν ήθελα να πιεστώ πολύ γιατί το απόγευμα έχω μία πολύ δυνατή κούρσα», ανέφερε η Δράκου, που δηλώνει σίγουρη ότι μπορεί να κάνει δύο καλές κούρσες το απόγευμα και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό.

Η Κρίστελ Βουρνά ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Λονδίνο παίρνοντας την 38η θέση στα 50μ. ελεύθερο με 26.40, ενώ στα 200μ. πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη κατετάγη 19η με 2:13.44 και είναι πρώτη αναπληρωματική ενόψει των απογευματινών ημιτελικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολύμβηση: Χάλκινος ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports