Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Egypt Air:Το τραγικό φινάλε στις ακτές της Αλεξάνδρειας: Eπιβεβαιώνει τον εντοπισμό ανθρώπινων μελών το υπουργείο της Αιγύπτου- Φήμες τα περί επιζώντων

Egypt Air:Το τραγικό φινάλε στις ακτές τ...

Βόμβα ή αεροπειρατεία τα επικρατέστερα σενάρια

19. 40 To υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι το πολεμικό ναυτικό της χώρας εντόπισε ανθρώπινα μέλη που πιστεύεται ότι ανήκουν στους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο.«Το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου μπόρεσε να ανασύρει επιπλέον συντρίμμια του αεροσκάφους, ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, ανθρώπινα μέλη και καθίσματα του αεροσκάφους.

Η έρευνα συνεχίζεται» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Σαρίφ Φατί εξάλλου διέψευσε τις φήμες ότι ενδέχεται να υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του Airbus A320.

«Δεν έχουμε εντοπίσει επιζώντες. Οποιοσδήποτε διαδίδει φήμες ή άλλα σενάρια σχετικά με αυτήν την τραγωδία απλά παίζει με τα συναισθήματα των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Φατί σε συνάντηση με τους συγγενείς των θυμάτων σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

19.35  Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα εν όψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για την άμεση κινητοποίηση ελληνικών δυνάμεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο Θάλασσα μετά την συντριβή του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγίας Έδρας και  ο Πάπας Φρασκίσκος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ αλ Σίσι, και προσευχήθηκε για τους συγγενείς που θρηνούν τους αδικοχαμένους επιβάτες.

-Ο σερίφης Φάτχι ενημέρωσε τους συγγενείς των θυμάτων ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συγκεντρωθούν μέσα από τα συντρίμμια, τα προσωπικά αντικείμενα των αδικοχαμένων επιβατών.

Δημοσιογράφος του ABC ανέβασε στο twitter φωτογραφία από τον δορυφόρο Sentinel-1A που φαίνεται πως εντόπισε σημείο όπου υπάρχει μια κηλίδα καυσίμων στην ανατολική Μεσόγειο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της EgyptAir

Νωρίτερα, το BBC μετέδιδε πως το κενό μεταξύ της αποτυχημένης επικοινωνίας που είχε ο Πύργος Ελέγχου με το αεροσκάφος και της εξαφάνισής του ήταν 12 λεπτά, κάτι που όμως φαίνεται να ήταν λάθος.

Όπως μεταδίδει η ίδια ιστοσελίδα, επικαλούμενη τις ελληνικές αρχές, το κενό ήταν 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

 

 

15.18 Στις ακτές της Αλεξάνδρειας γράφεται το τραγικό φινάλε του αεροπορικού δυστυχήματος της EgyptAir. Εντοπίζονται συνεχώς αντικείμενα, ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί ανθρώπινο μέλος, βαλίτσα και κάθισμα.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την τραγωδία, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα αίτια που την προκάλεσαν.

13.45: Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας από τις αιγυπτιακές αρχές, πέντε μίλια από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροπλάνου βρέθηκαν ανθρώπινο μέλος, ένα κάθισμα και αποσκευές επιβατών!

12.12: Ο αιγυπτιακός στρατός βρήκε 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας κομμάτια από συντρίμμια του αεροσκάφους Α320 της EgyptAir που εξαφανίστηκε χθες, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με το Reuters, βρέθηκαν επίσης αντικείμενα των επιβατών.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίστηκαν σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του AirBus 320. Τα δύο πλαστικά κομμάτια θεωρήθηκε ότι είναι είτε σωσίβια, είτε κομμάτια από τις λαστιχένιες «τσουλήθρες» που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν σε μια περιοχή, 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους.

Αργότερα όμως αποδείχθηκε ότι τα ευρήματα δεν είχαν καμία σχέση με το αεροσκάφος της EgyptAir, ενώ δεν ήταν καν συντρίμμια από άλλο αεροπλάνο.

7.30: «Με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθ.Μπίνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».

Οι έρευνες πάντως συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν σήμερα με εναέρια μέσα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές.

«Θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά που θα διαλευκάνουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους » είπε ο Αθανάσιος Μπίνης.

Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν νωρίτερα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης 804 το οποίο συνετρίβη χθες στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αυτό.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ανακαλύψει σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό να επιπλέουν στη Μεσόγειο, αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο με 66 επιβάτες και προσωπικό.

"Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται", είπε ο Αντέλ στο κανάλι.

Τραγωδία για την Egypt Air-  Οι τελευταίες κουβέντες του πιλότου με την Αθήνα- Φοβούνται τρομοκρατική ενέργεια

Οι υπηρεσίες Γαλλίας, Αιγύπτου, ΗΠΑ, Ρωσίας ως και του Ισραήλ φαίνεται ότι έχουν αρχίσει έρευνες σε όλα τα επίπεδα και ανταλλάσουν πληροφορίες για το τι μπορεί να έχει συμβεί.
Ξεσκονίζουν όλα τα τελευταία δρομολόγια και ειδικά εκείνα σε Ερυθραία και Αλγερία που έκανε το τελευταίο 24ωρο το μοιραίο αεροπλάνο, αλλά και το προσωπικό στο αεροδρόμιο του Παρισού.

Στο Associated Press κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος τόνισε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είχε τοποθετηθεί βόμβα μέσα στο αεροπλάνο, ενώ χαρακτήρισε «σχεδόν απίθανο» το ενδεχόμενο να υπήρξε μηχανική βλάβη στο Airbus.

Τρομοκρατική επίθεση «βλέπουν» επίσης οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ και οι οι γαλλικές αρχές υποστηρίζουν ότι πιθανότατα μπήκε κάποια βόμβα μέσα στο αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Σαρκ Ντε Γκολ ή κάποιος βομβιστής ανατινάχθηκε.

Το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Charles de Gaulles του Παρισιού στις 23:09, τοπική ώρα, χάθηκε από τα ραντάρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Λίγο μετά, η αεροπορική εταιρεία δημοσίευσε τον κατάλογο των 56 επιβατών του αεροσκάφους της που εξαφανίσθηκε τη νύχτα: πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό. Το Airbus A320, της πτήσης MS804, βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποδών και είχε εισέλθει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, όταν εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 ώρα Καΐρου (03.45 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία. Το αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της EgyptAir, το οποίο εξαφανίστηκε μεταξύ της Καρπάθου και των αιγυπτιακών ακτών, είχε παραδοθεί στην εταιρία στα τέλη του 2003 και είχε στο ενεργητικό του 48.000 ώρες πτήσεις, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Παρίσι- Κάιρο με 66 επιβαίνοντες όταν στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός σε Αθήνα και Κάιρο.

Το Airbus είχε βγει μόλις 2 λεπτά που είχε βγει από το FIR Αθηνών και είχε εισέλθει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο σε ύψος 37.000 ποδών

- Δεν είχε αναφερθεί κανένα πρόβλημα από τους πιλότους

-Το αεροσκάφος εισήλθε εντός του Ελληνικού FIR λίγα λεπτά μετά τις 2:15 τα ξημερώματα.

-Στις 02:55 έγινε Check in από την ώρα που ήταν πάνω από την Αίγινα.

-Στις 03:37 το αεροσκάφος δεν απαντά στις κλήσεις της Αθήνας και μπαίνει σε κατάσταση αβεβαιότητας.

-Στις 03:41 το Airbus τίθεται σε κατάσταση κινδύνου και ένα C-130 απογειώνεται.

-Το Airbus πετούσε στα 37.000 πόδια όταν ξαφνικά έκανε στροφή 90 μοιρών αριστερά και αμέσως στροφή 360 μοιρών δεξιά ενώ ταυτόχρονα έχανε ύψος με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Κάνοντας συνεχείς κύκλους έπεσε στα 15.000 πόδια, στα 10.000 και τελευταία καταγραφή από τα ραντάρ είναι στα 8.500 πόδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις