Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μεθόδους διοίκησης της δεκαετίας του ’50 καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Π.Α. Αράξου

Αχαΐα: Μεθόδους διοίκησης της δεκαετίας ...

Πραγματοποιούν στάσεις εργασίας

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων έχουν μπει από την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο Αχαΐας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίας από τις 10:30 έως τις 12:00 καθώς καταγγέλλουν την τωρινή διοίκηση του αεροδρομίου για αυθαιρεσία και παράνομη συμπεριφορά.

Ο πρόεδρός τους, Παναγιώτης Καράμπελας, μίλησε το πρωί της Πέμπτης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Διοίκηση θέλει να επαναφέρει μεθόδους δημόσιας διοίκησης της δεκαετίας του ’50. Και τούτο γιατί όπως επισήμανε:

-Υποσκάπτει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση το ρόλο του πολιτικού έναντι του στρατιωτικού προσωπικού

-Απαξιώνει και καταστρατηγεί στην πράξη νόμους και Προεδρικά Διατάγματα

-Παραβλέπει τη συνεχή και επί πολλά χρόνια  ανεκτίμητη προσφορά μας στην αμυντική βιομηχανία της χώρας

-Απαξιώνει θέσεις ευθύνης  και πρωτοβουλίες του πολιτικού προσωπικού  και  καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων για ιση μεταχείριση

-Αντιμετωπίζει την καθημερινότητα του κάθε υπαλλήλου με  αυταρχισμό,  παρά τη συνεχή προσπάθεια του συνόλου του πολιτικού προσωπικού για διαφύλαξη και υλοποίηση, εν μέσω κρίσης, του έργου του Εργοστασίου με τα πενιχρά μέσα που μας διατίθενται και τους πενιχρούς μνημονιακούς μισθούς μας

-Καλλιεργεί τρόπους αντιπαλότητας  μεταξύ πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού και θεωρεί τη διοίκηση «ενός ανδρός αρχή».

«Υπάρχουν θέσεις ευθύνης του πολιτικού προσωπικού που η τωρινή ηγεσία του αεροδρομίου φαίνεται ότι δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν είναι φαντάροι και ότι πρέπει να έχουν καθήκοντα ευθυνών που υπάρχουν στη Δημόσια Διοίκηση. Δεν μπορεί π.χ. όταν δεν υπάρχει Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής που είναι πολιτικό προσωπικό να μην κάνει χρέη Διευθυντή εν απουσία του και να κάνει ο εκάστοτε αξιωματικός που είναι στο εργοστάσιο.

Δεν μπορεί το πολιτικό προσωπικό να μην έχει την στάση και την αξιοσύνη που του πρέπει, δεν μπορεί να αισθάνεται φαντάρος στην οποιαδήποτε κίνηση. Δεν μπορεί, ένα κλίμα το οποίο ήταν καταπληκτικό μεταξύ πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού γιατί είναι όλοι συνάδελφοι, να το επαναφέρουμε στη δεκαετία του ’50», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράμπελας.

Όπως εξήγησε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν έκαναν όμως στην πορεία επαφές με το Αρχηγείο της Αεροπορίας και ζητήθηκε εκ μέρους του χρόνος για να επαναφέρει τη νομιμότητα.

«Δεν θέλει όμως, επ ουδενί, η Διοίκηση να καταλάβει ότι τις θέσεις που έχει πάρει με αγώνα το πολιτικό προσωπικό και είναι περασμένες σε Π.Δ., είναι πλέον κάτω από έναν υπαλληλικό κώδικα. Δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τερτίπια και νομικίστικες ενέργειες τις οποίες κατά το δωκούν κάθε φορά αξιολογούν κι ερμηνεύουν.

Ανάλογα με την εξέλιξη που θα υπάρξει στα αιτήματά μας θα μπορέσουμε να εντείνουμε τον αγώνα μας γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν στο εργοστάσιο είναι τεράστια. Το πολιτικό προσωπικό θα καταβάλει την μέγιστη δυνατή ενέργειά του για να τα φέρει βόλτα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις