Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου για να απομακρύνει... 22 (!) σκυλιά από σπίτι!

Αίγιο: Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου για ν...

Στην οδό Ταξιαρχών

Τέλος σε ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό κατοίκων και καταστηματαρχών της οδού Ταξιαρχών στο Αίγιο, επιχειρεί να δώσει ο δήμος, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες.

Πρόκειται για τον καθαρισμό σπιτιού μέσα στο οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protionline.gr, υπό άθλιες συνθήκες, διαβιούν 22 σκυλιά, στοιβαγμένα κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο, μαζί με τις δύο ιδιοκτήτριές τους!

Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες περιοίκων, περαστικών αλλά και με τα αποτελέσματα αυτοψιών, να έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης, καθώς έντονη δυσοσμία αναδύεται από το συγκεκριμένο κτίριο…

Επίσης, εξωτερικά του κτιρίου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών…

Ήδη, εδώ και μήνες, κάτοικοι, καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και περαστικοί έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στον δήμο, ζητώντας κάποια παρέμβαση. Μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και προχθές στο γραφείο του δημάρχου.

Όπως εξήγησε στο Protionline.gr  κ. Παναγόπουλος, "το θέμα αυτό δεν είναι καινούριο. Έχουμε δεχθεί καταγγελίες πολιτών εδώ και καιρό, ωστόσο οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες ώστε να επέμβουμε. Ζητήσαμε την άδεια από την εισαγγελική αρχή ούτως ώστε να μας επιτραπεί η είσοδος στο χώρο, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε απομάκρυνση των ζώων, διότι είναι προφανές ότι οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες ούτε γι’ αυτά και εν συνεχεία σε καθαρισμό του χώρου".

Ένα άλλο «εμπόδιο» που έπρεπε να ξεπεράσει ο δήμος, για να μεριμνήσει και για τα σκυλιά, ήταν η σύμβαση με κτηνίατρο, ώστε να αναλάβει τη στείρωσή τους για να επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον.

"Μετά το κλείσιμο του Σταθμού Μέριμνας Ζώων στο Ρίο, έπρεπε να μεριμνήσουμε για τα αδέσποτα. Κάναμε νέο διαγωνισμό και προχωρήσαμε σε σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο από την Πάτρα. Έτσι τα ζώα αυτά θα οδηγηθούν εκεί για περίθαλψη και στείρωση", ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, κάνοντας γνωστό πως σήμερα το πρωί, συνεργείο του δήμου, με δικαστική συνδρομή, θα μεταβεί στο σπίτι της Ταξιαρχών, θα πάρει τα ζώα και θα προχωρήσει σε απολύμανση του χώρου.

"Αν αργήσαμε να λάβουμε μέτρα ήταν γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε νομότυπα της διαδικασίες", πρόσθεσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις