Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας Πανεπιστημίου Πατρών - Central Aerohydrodynamic Institute (TsAGi)

Συμφωνία ερευνητικής συνεργασίας Πανεπισ...

Στο πλαίσιο του έτους συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Στο πλαίσιο του έτους συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το κέντρο αεροδιαστημικής έρευνας TsAGi, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας αξιοποιώντας την πολυετή κοινή ερευνητική τους δραστηριότητα.

Το TsAGi ιδρύθηκε το 1918 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα αεροδιαστημικής στην Ευρώπη. Το υψηλό επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό, σε συνδυασμό με την εξαιρετική εργαστηριακή υποδομή του, επέτρεψαν στο TsAGi να αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας.

Το TsAGi συνεργάζεται με επιτυχία με τις σημαντικότερες εταιρείες, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αεροναυπηγικής, στις οποίες περιλαμβάνονται οι: Boeing, Lockheed Martin, General Electric, Embraer, EADS, CNES, Airbus, Snecma, Dassault Aviation, BAE Systems, Alenia Aeronautica, Agusta Westland, Thales, KARI, HAL, ADA και τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα NASA, ONERA, DLR, NLR, CIRA, CAE, CARDC, NAL και KIST.

Στη συνεργασία αυτή το Πανεπιστήμιο Πατρών εκπροσωπείται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών. Το συγκεκριμένο Εργαστήριο έχει εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά ευρωπαϊκά εργαστήρια στην αεροναυπηγική, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 90 ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα έρευνας και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το Πανεπιστήμιο Πατρών η οποία μόνο την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 10Μ€.

Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί την 23η Μαΐου 2016 στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφουν από την πλευρά του ερευνητικού κέντρου TsAGi ο Πρόεδρός του, Καθηγητής Sergey Chernyshev, και από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών, Καθηγητής Σπύρος Παντελάκης. Αντικείμενο της ημερίδας είναι οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στην αεροναυπηγική.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Πρόεδρος του TsAGi, Καθηγητής Sergey Chernyshev, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του TsAGi, Καθηγητής Mikhail Zichenko, ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως, Καθηγητής Δημοσθένης Πολύζος, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών, Καθηγητής Σπύρος Παντελάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Καθηγητής Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Τομέα Εφαρμοσμένης Μηχανικής, Τεχνολογίας Υλικών και Εμβιομηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Αν. Καθηγητής Γιώργος Λαμπέας.

Την ημερίδα έχουν προσκληθεί να τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Πάτρας, κ. Κώστας Πελετίδης και ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, κ. Vladimir Maksimov.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις