Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η σαρωτική νίκη της Ουκρανίας και το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στην Ρωσία - Πώς ψήφισε η Ευρώπη στην πλέον πολιτική Eurovision της ιστορίας! ΒΙΝΤΕΟ

Η σαρωτική νίκη της Ουκρανίας και το ξεκ...

Το "1944" έφερε εκ νέου στην επιφάνεια τις "παγωμένες" σχέσεις των δύο χωρών

Σάρωσε τα 12αρια η εκπρόσωπος της Ουκρανίας, Jamala. Επικράτησε του απόλυτου φαβορί για τον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, του Ρώσου Sergey Lazarev. Το τραγούδι της, με τίτλο "1944" έφερε εκ νέου στην επιφάνεια τις "παγωμένες" σχέσεις των δύο χωρών. Για την "πιο πολιτική Eurovision" όλων των εποχών κάνουν λόγο διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το τραγούδι ήταν αφιερωμένο στην προγιαγιά της και αναφέρεται στην απέλαση 240.000 Τατάρων της Κριμαίας από τον Ιωσήφ Στάλιν

Πανηγύρια από τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο και... πολιτικά μηνύματα!

Δείτε το βίντεο του τραγουδιού και τους βαθιά πολιτικούς στίχους που είχαν προκαλέσει τη δυσφορία του Κρεμλίνου πριν ακόμη τον χθεσινό τελικό.

Η Ουκρανία κέρδισε την Ρωσία στον χθεσινοβραδυνό 61ο διαγωνισμό της Eurovision 2016, με την Ελλάδα να λείπει για πρώτη φορά στα χρονικά από τον τελικό και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δίνουν ακόμη περισσότερο... πολιτικό χρώμα στο αποτέλεσμα, "αναζωπυρώνωντας" την κόντρα για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία του Πούτιν.

Και μόνο η "συνύπαρξη" Ρωσίας - Ουκρανίας στις πρώτες θέσεις των προγνωστικών, ήταν αρκετή για να φέρει στην επιφάνεια την πολιτική κόντρα των δύο χωρών, οι σχέσεις των οποίων είναι εδώ και δύο χρόνια "παγωμένες".

Και οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού "βοήθησαν" προς αυτή την κατεύθυνση, αφού αναφέρουν:

"When strangers are coming, they come to your house, they kill you all and say, 'we're not guilty, not guilty Where is your mind?
Humanity cries, you think you are gods, but everyone dies, don’t swallow my soul, our souls"

"Όταν έρχονται ξένοι, έρχονται στο σπίτι σου, σας σκοτώνουν όλους και λένε δεν είμαστε ένοχοι, δεν είμαστε ένοχοι
Που είναι το μυαλό σου; Η ανθρωπότητα κλαίει, νομίζετε πως είστε Θεοί, αλλά όλοι πεθαίνουν, μην καταπίνεις την ψυχή μου, τις ψυχές μας
"

Η Jamala δήλωσε ακόμη πως ήθελε να κάνει ένα τραγούδι "για την προγιαγιά μου, Nazalkhan και τους χιλιάδες Τατάρους της Κριμαίας που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να επιστρέψουν ξανά στην Κριμαία".

Το τραγούδι της Ρωσίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις