Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Άμπετ Χασμάν, τον Ιορδανό που έκανε την Πάτρα πατρίδα του

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Άμπετ Χασμάν, τ...

Άφησε τη σφραγίδα του στην πόλη

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ημέρα που ο χαρισματικός Ιορδανός, ο άνθρωπος που επέλεξε την Πάτρα για να την κάνει πατρίδα του, έφυγε από τη ζωή.  Ήταν 14 Μαϊου του 2012 όταν η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο της πόλης προκαλώντας κύματα συγκίνησης, καθώς ήταν ιδιαίτερα  αγαπητός ενώ είναι πολλοί αυτοί που έχουν να θυμούνται την ανθρώπινη προσφορά του.

Ο Άμπετ Αλεξανδρος Χασμάν γεννήθηκε στο Σαλτ της Ιορδανίας  και ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 15 παιδιά.

Ήρθε στην Ελάδα για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδαζε και εργαζόταν για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για τις σπουδές του.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Νότιγχαμ, στην Αγγλία και από το 1985 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα ως γυναικολόγος - μαιευτήρας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά στις δημοτικές εκλογές του 2002 οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2002-2008). Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις