Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Πάτρα: Μουσικό Live με τους Panx Romana, Ομίχλη, Παρρησία και τους Acavurco

Πάτρα: Μουσικό Live με τους Panx Romana,...

Το Σάββατο 7 Μαίου 2016 στην αίθουσα Αίγλη, στη Βέσο Μάρε

Ένα ξεχωριστό μουσικό live με τους Panx Romana, Ομίχλη, τους Πατρινούς Παρρησία και τους επίσης Πατρινούς Acavurco προγραμματίζεται στην αίθουσα Αίγλη στο ισόγειο του συγκροτήματος της Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων το Σάββατο 7 Μαίου 2016.

Η live βραδιά θα ξεκινήσει από τις 19.00 το απόγευμα που ανοίγουν οι πόρτες.

Εισιτήρια: 8 ευρώ στη προπώληση και 10 ευρώ στη πόρτα.

Προπώληση εισιτηρόων: Mousikon, Discover Your Way, Sante.

Οι Panx Romana (Πανξ Ρομάνα) είναι ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά συγκροτήματα της ελληνικής πανκ σκηνής.

Το συγκρότημα ίδρυσε το 1982 ο τραγουδιστής Φραγκίσκος (Φρανκ) Νίνος, αφού αποχώρησε από το επίσης πανκ συγκρότημα Stress, με τους Γιάννη (Γούντυ) Βασιλειάδη στην κιθάρα και Χρήστο (Χούλιο) Αθανασάκο στο μπάσο και αρχικά τον Γιάννη Καφαντάρη στα ντραμς, όπως αναφέρει η Wikipedia. Η πρώτη τους ζωντανή μουσική εμφάνιση ήταν στο «Κύτταρο», στην Αθήνα.

Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1987 με τίτλο Παιδιά στα Όπλα από την ανεξάρτητη εταιρία Wipe Out Records, και ήταν αφιερωμένο στον αδερφό του Νίνου που είχε πεθάνει σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Ο δίσκος θεωρείται από κάποιους σαν ένας από τους σημαντικότερους ελληνικούς πανκ δίσκους της δεκαετίας του ‘80 .

Εισήγαγε τη στιχουργική και μουσική θεματική που θα χαρακτήριζε και την υπόλοιπη δισκογραφία του συγκροτήματος. Επιθετικοί ελληνικοί στίχοι, αντιμιλιταριστικά και αντιεθνικιστικά μηνύματα, αντίθεση στα ναρκωτικά, κοφτά riifs και στοιχεία από ska. Ο δεύτερος τους δίσκος, Αντάρτες Πόλεων, κυκλοφόρησε 2 χρόνια αργότερα από την ίδια εταιρία. Περιέχει ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια τους, το «Διακοπές στα χακί», με στίχους που αναφέρονται στη στρατιωτική θητεία.

Τον Οκτώβριο του 1991 πραγματοποίησαν συναυλία στο Ρόδον η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε κασέτα το 1992. Ένα χρόνο μετά, το 1993,βγήκε ο τρίτος δίσκος τους, Σπάσε τη γραμμή. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς ήρθε η πρώτη αλλαγή στη σύνθεση των Panx Romana. Αποχωρεί ο Αθανασάκος και τη θέση του θα πάρει ο Λευτέρης Καγκελίδης ενώ για ένα διάστημα συμμετείχε και ο Γιώργος Τζιτζιβάκος ως δεύτερος κιθαρίστας.

Το 1994 κυκλοφορεί η ανεπίσημη ηχογράφηση (bootleg) της συναυλίας τους με τους Ramones στο Ρόδον το Μάιο του 1993 με τίτλο Nazis Raus Live. Με τον Καγκελίδη στο μπάσο ηχογράφησαν το καλοκαίρι του 1995, 4 τραγούδια για το διπλό single Διαγωγή Κοσμία που κυκλοφόρησε το 1996.

Με τον Καγκελίδη να έχει αποχωρήσει και τον Βασιλειάδη να εκτελεί χρέη και μπασίστα ηχογράφησαν το 1997 το Κράτος Κλειστόν το οποίο κυκλοφόρησε 2 χρόνια αργότερα. Ο τίτλος φέρεται να ήταν εμπνευσμένος από το σύνθημα των πρόσφατων τότε φοιτητικών διαδηλώσεων στη Γαλλία. Το CD περιείχε και οπτικοακουστικό υλικό. Στο συγκρότημα επέστρεψε το 1999 ο Αθανασάκος για μια σειρά συναυλιών για την υποστήριξη του δίσκου.

Το 2014 ανακοίνωσαν την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου με 13 τραγούδια, μία ανεξάρτητη παραγωγή χρηματοδοτημένη από δυο μέλη του συγκροτήματος.

Οι «Ομίχλη» είναι μια επίσης ιστορική band οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 1995 στην Θεσσαλονίκη. Είναι Street Punk/Oi-Πανκ συγκρότημα. Κάποιοι στίχοι των Ομίχλη είναι πολιτικοποιημένοι, πολλοί μιλάνε για το ποδόσφαιρο και την ενότητα των punk και των skinhead. Έχουν παίξει σε πολλά punk festival τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ έχουν κλείσει και πολλές μεγάλες επερχόμενες εμφανίσεις όπως αυτή στο Rebellion Festival που γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει πέντε σόλο δίσκους μικρών ή αυτόνομων δισκογραφικών, καθώς τίθενται κατά της μουσικής βιομηχανίας. Μέλος του συγκροτήματος είναι πατρινός drummer που έχει αναλάβει και το μεγαλύτερο μέρος του στησίματος της εκδήλωσης σε συνεργασία με την mojo live.

Από την Πάτρα προέρχονται οι «Παρρησία», μία από τις πιο παλιές μπάντες της περιοχής. Ιδρύθηκαν τέλη του 2002 και έχουν κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής όπως ο Αγγελάκας, ο Παπακωνσταντίνου, οι Ρόδες.

Ιδρυτές του Patras Rock Festival στήριξαν πολλές φορές την τοπική σκηνή και ασχολήθηκαν με αυτή για συντονισμό κοινών μουσικών δράσεων. Πολιτικοποιημένοι στίχοι με σκληρή μουσική που κινείται ανάμεσα στο rock με hip-hop φωνητικά και κύριο στοιχείο το groove. Έχουν κυκλοφορήσει ένα single, ένα maxi single και ένα ολοκληρωμένο album to 2014 σε cd και σε ηλεκτρονική μορφή,σ ε δική τους παραγωγή καθώς είναι ενάντια στην μουσική βιομηχανία.

*Το Live θα ξεκινήσουν οι Πατρινοί Acavurco, μια νεοσύστατη punk band από την περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life