Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ποδόσφαιρο: Δικαιοσύνη μετά από χρόνια για τα θύματα του Χίλσμπορο

Ποδόσφαιρο: Δικαιοσύνη μετά από χρόνια γ...

Μετά θάνατον ήρθε η ηθική δικαίωση για τα θύματα της τραγωδίας

Δεν θα γυρίσουν πίσω, ούτε ο πόνος θα σβηστεί. Όμως τα 96 θύματα του Χίλσμπορο μπορούν πλέον να αναπαυτούν εν ειρήνη, καθώς το δικαστήριο επιρρίπτει στις αρχές τις ευθύνες για την αποφράδα 15/4/1989.

Για πολλά χρόνια στοίχειωνε τους οπαδούς της Λίβερπουλ η κατηγορία πως η δική τους επεισοδιακή συμπεριφορά είχε παίξει ρόλο στην τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989 (στο πλαίσιο του ημιτελικού Κυπέλλου Αγγλίας της ομάδας τους με την Νότιγχαμ Φόρεστ), όμως μετά από ατελείωτους αγώνες ήρθε η δικαίωσή τους.

Αφού εξέτασε για μία διετία όλους τους φακέλους της πολύκροτης επίθεσης, το δικαστήριο απένειμε δικαιοσύνη, ανακοινώνοντας την Τρίτη (26/4) την ετυμηγορία του, σύμφωνα με την οποία η ευθύνη για το χαμό των 96 αθώων ψυχών δεν βαραίνει τους οπαδούς των "κόκκινων" αλλά την αστυνομία του South Yorkshire και τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η συμπεριφορά των υποστηρικτών της Λίβερπουλ στο Χίλσμπορο δεν συνέβαλε στη δημιουργία μίας επικίνδυνης κατάστασης έξω από τον αγωνιστικό χώρο αλλά αντίθετα ήταν τα λάθη και οι αβλεψίες της αστυνομίας που προκάλεσαν ή συνέβαλαν στην τραγωδία, ενώ καθιστά σαφές ότι ήταν λάθος το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε η ματαίωση του αγώνα λόγω υπεράριθμων οπαδών στις εξέδρες.

Αναμφίβολα η απόφαση αυτή είναι ιστορική έστω και δεν μπορεί να φέρει πίσω τις 96 αθώες ψυχές, με μέλη των οικογενειών τους να αγκαλιάζονται και να ξεσπούν σε χειροκροτήματα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Μάλιστα, κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο πρωταγωνίστησαν σε μία συγκλονιστική σκηνή καθώς τραγούδησαν το "You’ll Never Walk Alone" μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λευκάδα: Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών των «αιωνίων» - Εξετάζεται σοβαρά η αναβολή του παιχνιδιού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports