Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Μολών λαβέ» η απάντηση της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας για τα προνοιακά επιδόματα

«Μολών λαβέ» η απάντηση της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. ...

Ανακοίνωση για το ενδεχόμενο περικοπής προνοιακών επιδομάτων

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων :

Για άλλη μια φορά   μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο,  γιγαντώνεται η αγωνία και η ανησυχία χιλιάδων ατόμων με αναπηρία  και των οικογενειών τους για την περικοπή   των επιδομάτων  αναπηρίας που  έχουν μπει στο στόχαστρο των δανειστών.

Όπως είναι γνωστό, τα επιδόματα αναπηρίας δίνονται για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ κάποιου και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ βοήθημα του κράτους, που δεν προστατεύει με κανένα άλλο τρόπο ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους.

Είναι η ελάχιστη στήριξη στα άτομα με αναπηρία, που μπορούν να βασιστούν μόνο στην οικογένειά τους και είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της έλλειψης πρόνοιας. Είναι επίσης γνωστό ότι το 70% και πλέον των δικαιούχων είναι ανασφάλιστοι, με το αναπηρικό επίδομα να αποτελεί τον μοναδικό τους οικονομικό πόρο.

Για ακόμη μία φορά το αναπηρικό κίνημα, σύσσωμο και ενωμένο, λέει «Μολών λαβέ!», όπως όλα τα χρόνια της κρίσης, προς οποιονδήποτε επιβουλεύεται την επιβίωση, την ίδια τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και κάνει   έκκληση στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και στα κόμματα, κάθε βουλευτή προσωπικά, να πουν ΟΧΙ με σταθερό και αταλάντευτο τρόπο στα απαράδεκτα αντικοινωνικά αιτήματα των δανειστών.

 

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος και όποτε χρειαστεί, σύσσωμο και ενωμένο το εθνικό αναπηρικό κίνημα θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις το ελάχιστο που του προσφέρει το ελληνικό κράτος, τα επιδόματα, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επιβίωση των πλέον ευάλωτων συνανθρώπων μας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις