Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο επιφανής Βρετανός Καθηγητής θεωρητικής φυσικής Jonathan R. Ellis αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο επιφανής Βρετανός Καθηγητής θεωρητικής...

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τελετών

Ένας από τους πλέον επιφανείς θεωρητικούς φυσικούς της εποχής μας, ο Καθηγητής John Ellis, ο οποίος πήρε το Διδακτορικό του το 1971 από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Φυσικής, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τελετών.

Η έρευνα του Καθηγητή Jonathan R. Ellis, που από το 1973 έως το 2011 εργάστηκε στον Τομέα Θεωρητικής Φυσικής του CERN, όπου και διετέλεσε διευθυντής για 6 χρόνια, επικεντρώνεται σε μια ιδιαίτερα ευρεία θεματολογία, με έμφαση στη φαινομενολογία της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και τη σύνδεσή της με την αστροσωματιδιακή φυσική.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει η καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής Σμ. Λώλα, και θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και η περιένδυσή του από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή J. Ellis, με θέμα: «Particle physics in the LHC era».

O  καθηγητής John Ellis  θεωρείται ένας  από  τους  πλέον επιφανείς επιστήμονες θεωρητικούς φυσικούς. Μετά το Cambridge συνέχισε την έρευνά του στο SLAC και το Caltech και για σχεδόν σαράντα χρόνια, από το 1973 έως το 2011 εργάστηκε στον Τομέα Θεωρητικής  Φυσικής  του  εργαστηρίου CERN. Είναι Clerk Maxwell Professor στο Τμήμα Θεωρητικής Φυσικής του King's College, στο Λονδίνο,  με  πάνω  από  990  δημοσιεύσεις  και  60.000 αναφορές.

Έχει λάβει πολύ σημαντικά  βραβεία,  μεταξύ  των  οποίων  το  μετάλλιο Maxwell  (1982)  και  το  βραβείο  Paul  Dirac  (2005) ενώ το 2011 του απονεμήθηκε Αριστείο του  Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου  Έρευνας  (Advanced Investigator Grant, European Research Council). Είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών (Rοyal Society) του Ηνωμένου Βασιλείου, εκλεγμένο μέλος  της  Ακαδημίας Επιστημών της Ινδίας και της Εσθονίας, και επίτιμος διδάκτορας  σε  πολύ  γνωστά  Πανεπιστήμια  ανά  τον  κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις