Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μέλος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» ο Δήμος Ερυμάνθου

Αχαΐα: Μέλος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ε...

Υπεγράφη χθες η ιδρυτική πράξη

Μέλος του νέου φορέα με τίτλο «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» αποτελεί από προχθές ο Δήμος Ερυμάνθου.

Η υπογραφή της ιδρυτικής Πράξης έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και συμμετείχαν δεκάδες Δήμοι και άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρύματα και τις μαρτυρίες αρχαίων ιστορικών, όπως του Παυσανία, στην περιοχή του σημερινού Δήμου Ερυμάνθου υπήρχαν οι αρχαίες Φαρές και Τριταία, συνιδρύτριες πόλεις της «Α΄Αχαϊκής Συμπολιτείας», καθώς και το αρχαίο Λεόντιο.

Βασική επιδίωξη της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» είναι η προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, καθώς επίσης η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Στους στόχους της Αμφικτυονίας περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Μέλη της Αμφικτυονίας είναι Περιφέρειες, Δήμοι και άλλοι φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η UNESCO και φορείς, που επιδιώκουν την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρα μας.

Το Δήμο Ερυμάνθου εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος και ο εντεταλμένος Σύμβουλος (βοηθός Δημάρχου) αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού κ. Περικλής Κανελλάκης.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν, ο πρέσβης της Κίνας κ. Τζόου Σιαολί, η πρόεδρος της επιτροπής UNESCO Ελλάδος κ. Τζιτζικώστα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των Υπουργών Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλης, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις