Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμνησόσυνη δέηση εψάλη στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στα Ψηλαλώνια της Πάτρας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Επιμνησόσυνη δέηση εψάλη στον ανδριάντα ...

H εκδήλωση περιλάμβανε και την άφιξη Δαφνοδρόμων από την μονή Αγ. Λαύρας Καλαβρύτων

Για μια ακόμη χρονιά η Πάτρα τιμά με την πρέπουσα επισημότητα και λαμπρότητα την επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2016 στα Ψηλαλώνια όπου στέκει ο ανδριάντας του Παλαιών Πατρών Γερμανού (1771-1826), ο οποίος σύμφωνα με μια ευρέως διαδεδομένη εξιστόρηση των γεγονότων, στις 25 Μαρτίου του 1821 ύψωσε τη σημαία – λάβαρο του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα που χρησιμοποιούνταν ως σημείο συγκέντρωσης προεστών, οπλαρχηγών και κληρικών την περίοδο εκείνη, όπως γράφει η wikipedia.

H εκδήλωση περιλάμβανε την άφιξη Δαφνοδρόμων από την μονή Αγ. Λαύρας Καλαβρύτων και κατάθεση στεφάνου ενώ στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Εκφωνήθηκε σύντομη ομιλία για το ιστορικό της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στους Οθωμανούς και κατόπιν πραγματοποιήθηκε κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων κατά σειρά προβαδίσματος. Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων στους Αθλητές και μαθητές που συμμετείχαν στην δαφνοδρομία Καλάβρυτα – Πάτρα ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ :

Πανεπιστήμιο Πατρών, Τ.Ε.Ι., Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, τους τελετάρχες και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τιμές αποδόθηκαν από τμήματα στρατού με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.

Η διαμόρφωση του χώρου κατάθεσης στεφάνων στον Ανδριάντα Παλαιών Πατρών Γερμανού έγινε με τη φροντίδα του Δήμου Πατρέων.

Στην εκδήλωση μετείχαν: Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο Δήμος Πατρέων, Εκπρόσωποι Αρχών, Οργανισμών, Σωματείων, Συλλόγων κ.α., φοιτητές, σπουδαστές, σπουδάστριες, μαθητές, μαθήτριες, πρόσκοποι και οδηγοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις