Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Γιώργος Ρουπακιάς

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο...

Έληξε το ανώτατο όριο προφυλάκισής του ύστερα από 30 μήνες

09.36 Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Γιώργοε Ρουπακιάς μετά τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισής του.Οδηγείται φρουρούμενος στο σπίτι του, καθώς θα παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ανοίγει σήμερα Παρασκευή η πόρτα της φυλακής για τον Γ. Ρουπακιά μετά τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισής του. Η εξέλιξη έχει προκαλέσει αντιδράσεις.


Ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας τουΠαύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, αποφυλακίζεται σήμερα καθώς λήγει το ανώτατο όριο προφυλάκισής του.  Μέχρι και χθες βράδυ, ο συνήγορός του κ. Γιώργος Ρουμπέκαςδήλωνε άγνοια για την ώρα αποφυλάκισης του εντολέα του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τυχόν αντιδράσεις κατά την έξοδο από τον Κορυδαλλό.

 

Το «ανάθεμα» της οικογένειας Φύσσα, ειδικά αυτό της μητέρας του Παύλου, Μάγδας Φύσσα, έχει πέσει πολλές φορές στον Ρουπακιά κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ έντονη οργή και αντιδράσεις προκάλεσε σε κοινωνικό επίπεδο η είδηση και μόνον για την αποφυλάκισή του.

 

Την πόρτα της φυλακής «ανοίγει» βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με κατ΄ οίκον περιορισμό (σσ : επιστρέφει στο σπίτι όπου διέμενε και στο παρελθόν με την οικογένεια του), υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, αλλά και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο κατηγορούμενος, θα μπορεί να μεταβαίνει - πάντα με συνοδεία - αποκλειστικά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την κυρία Μαρία Λεπενιώτη.

 

Ο Ρουπακιάς συμπληρώνει 30 μήνες στη φυλακή, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2013, με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ενώπιον της οποίας και είχε απολογηθεί. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργήματα που τον κατέστησαν προφυλακιστέο 18 και 12 μήνες αντιστοίχως.

 

Ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο τελευταίος που παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση: όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρουπακιάς υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, με υψηλή θέση στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

 

Παρά το γεγονός ότι η αποχή των δικηγόρων για το Ασφαλιστικό έχει προσωρινά παγώσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, εντούτοις θεωρείται βέβαιο ότι λόγω των μεγεθών της και της έντονης φόρτισης που τη διέπει, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017.

 

Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Ρουμπέκα, όπως έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα στην ακροαματική διαδικασία,σύμφωνα με tovima.gr έχει έναν βασικό άξονα : να καταδείξει την απουσία δόλου από την πλευρά Ρουπακιά, και την ύπαρξη συμπλοκής μεταξύ θύματος και θύτη, πριν από τον φόνο. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που η τακτική του συνηγόρου έχει προκαλέσει την οικογένεια Φύσσα, και τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις