Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα Μουζάλα-Αμετακίνητος ο Καμμένος-Στέλνει τελεσίγραφο στον Τσίπρα

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ γι...

Στις 9 το πρωί η συνεδρίαση

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα  η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική; Ομάδα; των Ανεξάρτητων Ελλήων για το θέμα Μουζάλα. Ο επικεφαλής του κόμματος και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, εμμένει στη θεση του για αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος θέτει τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό για αποπομπή του κ. Μουζάλα το πρωί της Πέμπτης, ειδάλλως απειλεί ότι θα αποχωρήσει ο ίδιος.

«Ό,τι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει», ανέφερε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή του στην κυβέρνηση η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, μετά την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία”.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κκ Τσίπρας και Καμμένος είχαν χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συμφώνησαν να συζητήσουν το θέμα Μουζάλα μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Σήμερα το πρωί στις 9.00 έχει οριστεί συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

“Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει ζήτημα κυβερνητικής συνοχής, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί χωρίς να υπάρξει κυβερνητική κρίση”, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αν και δεν διευκρινίζει για ποιο πράγμα είναι προϋπόθεση η παραίτηση Μουζάλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π.Καμμένος έχει απειλήσει με παραίτηση του ιδίου και των υπουργών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, συνεχίζει να επισημαίνει ότι ακόμη κι έτσι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.


Πληροφορίες αργά το βράδυ της Τετάρτης έκαναν λόγο για «προειδοποιητικές» κινήσεις του Π.Καμμένου και συγκεκριμένα ότι συνεργάτες του μάζευαν τα πράγματά τους από το υπουργείο, ότι ο υπουργός Αμυνας προετοίμαζε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ότι θα ακύρωνε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Κατόπιν αυτών των πληροφοριών, υπήρξε διπλή προσπάθεια από την πλευρά του πρωθυπουργού για να πέσουν οι τόνοι από τον υπουργό Αμυνας: με τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον στενό συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ να δειπνούν μαζί με τον Πάνο Καμμένο στο σπίτι του, και εν συνεχεία με το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Αμυνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να ξανασυζητηθεί το θέμα Μουζάλα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την επιστροφή και των δύο στην Ελλάδα (ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και ο υπουργός Αμυνας από τις ΗΠΑ). Ωστόσο, το τηλεφώνημα δεν φαίνεται να απέδωσε, όπως προκύπτει από το tweet του Π.Καμμένου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις στηρίζει... Μουζάλα

Την άμεση παραίτηση Μουζάλα ζητά ο Π. Καμμένος - Γεροβασίλη: Μετά τη σύνοδο κορυφής οι αποφάσεις

Στη διάθεση του Πρωθυπουργού η παραίτηση Μουζάλα, μετά το σάλο για το "Μακεδονία" που ερέθισε τον Καμμένο

Σελίδα στο facebook υπέρ του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Στηρίζουμε Γιάννη Μουζάλα»

Έπεσαν να φάνε τον Μουζάλα, γιατί δεν τους μοιάζει…

 

Με πληροφορίες από in.gr


ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08.12 πμ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις