Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Το "άγχος" της δημοτικής Αρχής για την πορεία κατά της ανεργίας, στο Καρναβάλι – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το "άγχος" της δημοτική...
Βγενόπουλος Φάνης

Πως αξιοποίησε το θεσμό για την προβολή της πρωτοβουλίας

Μεγάλο «στοίχημα» αποτελεί για τη δημοτική Αρχή της Πάτρας η κινητοποίηση, που διοργανώνει κατά της ανεργίας, με το συλλαλητήριο της 9 του Απριλίου στην πλατεία Γεωργίου και τη μετέπειτα οχταήμερη πορεία μέχρι την Αθήνα.

Το «άγχος» της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, για την επιτυχία της εκδήλωσης, φάνηκε και κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού, όπου αξιοποιήθηκε επικοινωνιακά η εκδήλωση για την προώθηση του συλλαλητηρίου και της πορείας.

Τα χαρακτηριστικότερα δείγματα είναι τα εξής:

Οι καρναβαλικοί μπάστακες

Τα στοιχεία καρναβαλικού διάκοσμου, που κάθε χρόνο τοποθετούνται στο κέντρο της Πάτρας, αυτή τη φορά αξιοποιήθηκαν για την προβολή της πορείας. Στο κάτω μέρος τους, τοποθετήθηκε η αφίσα του Δήμου που καλεί στη μεγάλη αγωνιστική πορεία κατά της ανεργίας.

Η φωτογραφία είναι του Οδυσσέα Ξεριζωτή.

Τα φυλλάδια πριν το καρναβάλι

Την Παρασκευή πριν από το καρναβάλι και ενώ η πόλη έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς κεφιού, ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον αντιδήμαρχο Διοίκησης Διονύση Πλέσσα, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα στο κέντρο και μοιράζουν φυλλάδια για την πορεία στην Αθήνα.

Μάλιστα, από τη δημοτική Αρχή εκδίδεται και σχετική ανακοίνωση με φωτογραφίες για την παρέμβαση.

Η παρέλαση της προέδρου

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, συμμετείχε στο Πατρινό Καρναβάλι με το πλήρωμα του Παμμικριασιατικού Συλλόγου. Την Κυριακή, παρελαύνει με την καρναβαλική της στολή, η οποία όμως διαφέρει από τις υπόλοιπες του πληρώματος στο εξής: Μπροστά έχει κρεμάσει την αφίσα του Δήμου για την πορεία, στο χέρι της δε, κρατά ένα μίνι πλακάτ που αναφέρει «Πορεία αγώνα, Πάτρα – Αθήνα», όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Το κάλεσμα Πελετίδη στην τελετή λήξης

Το βράδυ της Κυριακής στην τελετή λήξης, η οποία μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλη την Ελλάδα και μέσω του thebest.gr διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας τη λήξη του καρναβαλιού και την έναρξη του νέου, όπως συνηθίζεται, καλεί τη νεολαία να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και τη πορεία για την Αθήνα.

Μένει να δούμε, εάν τελικά, όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής θα αποδώσουν καρπούς και εάν πράγματι, το καρναβάλι προσφέρεται για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις