Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Πώς οργανώθηκε η κλοπή του λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους - Στο ακροατήριο η υπόθεση

Αχαΐα:Πώς οργανώθηκε η κλοπή του λειψάνο...

Είχε αφαιρεθεί από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Για τις πρώτες στιγμές απελπισίας που έζησε, ανακαλύπτοντας την κλοπή του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, τα όσα ακολούθησαν μέχρι τον εντοπισμό του, αλλά και για ένα «οργανωμένο σχέδιο κλοπής», όταν είχε οργανωθεί μερικές ημέρες πριν την κλοπή επίσκεψη στο μοναστήρι από τους τέσσερις εκ των πέντε κατηγορούμενων, αναφέρθηκε στην χθεσινή του κατάθεση ο διάκονος Σεραφείμ. Η δίκη για την κλοπή του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, με κατηγορούμενους πέντε Ρουμάνους, εκ των οποίων οι τρεις μοναχοί, που είχε σημειωθεί στις 6 Οκτωβρίου του 2015, ξεκίνησε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Μια ακροαματική διαδικασία από την οποία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Παύλος Σαράκης, επεδίωξε να αμφισβητήσει τη φερεγγυότητα των όσων ανέφερε ο μάρτυρας και εκείνος απάντησε σε οξύ ύφος.

Ο διάκονος Σεραφείμ είναι εκείνος που αναλάμβανε τις ξεναγήσεις στο παρεκλλήσιο του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου φυλασσόταν το συγκεκριμένο λείψανο.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι δύο από τους κατηγορούμενους, που έχουν ομολογήσει την κλοπή του λειψάνου και είναι λαϊκοί, λειτουργούσαν βάσει σχεδίου. Δήλωσε ότι οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους είχαν επισκεφθεί τρεις ημέρες πριν την κλοπή τη μονή και είχαν προσκυνήσει και πάλι το παρεκκλήσιο. Μαζί τους υπήρχε και ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, που χρειάστηκε ειδική μεταχείριση στη μεταφορά του.

Η τοποθέτηση του μάρτυρα προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης Παύλου Σαράκη, που επεσήμανε ότι δεν ήταν δυνατόν «να μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο κλοπής, όταν υπάρχει ένας ανάπηρος, που είχε εναποθέσει την ελπίδα του στον Θεό». Ο μάρτυρας αντέτεινε από την πλευρά του ότι οι κατηγορούμενοι εφόσον δεν είχαν κανένα ενδοιασμό στο να κλέψουν ένα ιερό κειμήλιο, δεν θα είχαν και κανένα φραγμό να χρησιμοποιήσουν την ασθένεια ενός συνανθρώπου για να εκπληρώσουν το σχέδιό τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις