Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκίνηση για το θάνατο της τετραπληγικής Μαρίας - Ο πατέρας της είχε κινήσει γη και ουρανό κάνοντας και απεργίες πείνας για να την κρατήσει στη ζωή

Πάτρα: Συγκίνηση για το θάνατο της τετρα...

H κηδεία της θα γίνει αύριο ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία

Εφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρά ρποβλήματα υγείας η 31χρονη Μαρία Πουλκουρτζή, η ιστορία της οποίας είχε συγκλονίσει τους πάντες, κυρίως μέσα από τη δημοσιοποίηση του αγώνα του πατέρα της Νίκου  να της εξασφαλίσει την απαραίτηση αγωγή.

Η 31χρονη είχε 100% αναπηρία, ενώ για να διατηρηθεί στη ζωή χρειαζόταν να λαμβάνει 1.300 χάπια το μήνα. Ο Νίκος Πουλκουρτζής είχε προβεί επανειλημμένα  σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους τοπικούς φορείς, ενώ έκανε ακόμη και απεργία πείνας, προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα για την επιβίωση της κόρης του.

Τελευταία έντονη διαμαρτυρία του απεγνωσμένου πατέρα ήταν αυτή της παραμονής των Χριστουγέννων του 2015, όταν και ξεκίνησε απεργία πείνας, δίπλα στη φάτνη που είχε στήσει ο Δήμος στην «καρδιά» της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου.

(Πάτρα: Δόθηκαν τα φάρμακα για την παραπληγική Μαρία- Ο απελπισμένος πατέρας της αναγκάστηκε να κατασκηνώσει στη φάτνη)

Τραγική ειρωνεία είναι ότι μέλος στις αρχές της φετινής χρονιάς ο ΕΟΦ είχε εγκρίνει την πίστωση και χορήγηση των φαρμάκων που απαιτούνταν για να κρατηθεί η κοπέλα στη ζωή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις