Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

6ης ΥΠΕ: Δεν έχουμε καμία πρόθεση αποκλεισμού του ΑΕΙ Πατρών από τη διαβούλευση για τον Υγειονομικό Χάρτη

6ης ΥΠΕ: Δεν έχουμε καμία πρόθεση αποκλε...

Δηλώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργου Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση ν’ αποκλειστεί από τη δημόσια διαβούλευση για το νέο υγειονομικό χάρτη της Αχαΐας το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Γιαννόπουλος.

Αφορμή για την απάντηση αυτή του κ. Γιαννόπουλου ήταν οι πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με τους εκπροσώπους των φορέων της Δυτικής Ελλάδας για το ΑΕΙ της πόλης. Θυμίζουμε ότι η κυρία Κυριαζοπούλου είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της ότι δεν κλήθηκε σε σύσκεψη, για τον υγειονομικό χάρτη, ούτε το Πανεπιστήμιο, ούτε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής.

Όμως όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γιαννόπουλος η δημόσια διαβούλευση για το θέμα δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ δεν έχει ορισθεί ακόμα η σχετική ημερομηνία η οποία προσδιορίζεται χρονικά περί τα τέλη Μαρτίου. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των παρουσιαστών της εκπομπής «Ποντάρω Κόκκινο», ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τόνισε:

«Έχει γίνει μια παρεξήγηση και δεν έχω καταλάβει γιατί. Εμείς την σύσκεψη αυτή στην οποία αναφέρεται η Πρύτανις δεν την έχουμε ακόμα προκαλέσει. Δηλαδή προγραμματίζουμε μια Δημόσια Διαβούλευση προκειμένου να συζητήσουμε την αναδιοργάνωση του Υγειονομικού Χάρτη στο Νομό Αχαΐας αλλά δεν έχει γίνει ακόμα και ούτε έχει προσδιοριστεί ημερομηνία.

Αυτό που συγκαλέσαμε ήταν μια σύσκεψη συνδικαλιστικών σωματείων προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε το τελικό κείμενο της εισήγησης. Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση, απλώς ζητήσαμε την γνώμη τους προκειμένου να κάνουμε μια προκαταρκτική σύσκεψη και να προγραμματίσουμε τη διαβούλευση. Σε αυτή θα καλέσουμε και τους Ιατρικούς Συλλόγους και το Πανεπιστήμιο.

Προφανώς και δεν έχουμε κανέναν λόγο να αποκλείσουμε το Πανεπιστήμιο από αυτή την συνάντηση. Επειδή έχω πληροφορηθεί ότι και στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας υπήρξε μια παρόμοια συζήτηση περί αποκλεισμών, θέλω να ξεκαθαριστεί, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση. Θα καλέσουμε όλους τους φορείς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς και συνδικαλιστικούς στη διαβούλευση κι εννοείται ότι με την πρόσκληση θα αποστείλουμε και την εισήγηση για να ξέρουν σε ποια βάση γίνεται η συζήτηση.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις