Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Βουλιάζουν" από κόσμο οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών - Έχουν επί της ουσίας γέμισει

"Βουλιάζουν" από κόσμο οι χώρο...

Άθλιες οι συνθήκες

Βουλιάζουν στην κυριολεξία από κόσμο όλοι οι διαθέσιμοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την χώρα. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στους ειδικά διαμορφωμένους καταυλισμούς οι οποίοι όμως επί της ουσίας δεν μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερο κόσμο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο στρατόπεδο του Σχιστού φιλοξενούνται 1420 πρόσφυγες και μετανάστες, στο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας του Ελαιώνα 690, στο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό 1571, στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού 1400, στο γήπεδο του μπέιζμπολ 680, στο στρατόπεδο των Διαβατών 2128, στην Χέρσο 2690, στην Νέα Καβάλα 2500, στις πύλες και στην αποθήκη του λιμανιού του Πειραιά 2.500 ενω στην πλατεία Βικτωρίας παραμένουν περισσότεροι απο 400 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες καθώς στις 23.35 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραια το "Νήσος Μύκονος" με 451 επιβατες την ωρα που το υπουργείο εκτιμά πως μέχρι και σήμερα στη χώρα βρίσκονται "εγκλωβισμένοι" περισσότεροι απο 28.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις